Δίνεται επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ στους δήμους Αττικής για το μάζεμα των ξερών χόρτων

12:22 25/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ στους δήμους της Αττικής για να επισπευστεί το μάζεμα των ξερών χόρτων.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο υπουργός, το όλο εγχείρημα γίνεται προκειμένου να απομακρυνθούν τα ξερά χόρτα από περιοχές που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς δεν κατάφεραν όλοι οι δήμοι με δικά τους μέσα να τα απομακρύνουν εγκαίρως. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι δήμοι αναμένεται να υποβάλλουν

τα σχέδιά τους στο υπουργείο, και όλο το σχέδιο θα επιτηρεί η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Σημειώνεται πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες αυξάνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση φωτιάς με μια μόνο σπίθα. Ενδεικτικό είναι ότι σε πολλούς δήμους της Αττικής οι κάτοικοι κάνουν παράπονα στις Αρχές των δήμων για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά πάρκα, αλλά και στους δρόμους.

Όπως επισημαίνουν πληροφορίες του ΑΠΕΜΠΕ, το μάζεμα των ξερών χόρτων έχει ξεκινήσει αρκετά πριν από τον Ιούνιο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η υποστελέχωση των δημοτικών αρχών δεν τους επιτρέπει να διαθέσουν τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ώστε να μαζευτούν τα ξερά χόρτα έγκαιρα από πάρκα και πλατείες. Ήδη στο «παιχνίδι» έχουν μπει ιδιώτες με δικά τους επιτελεία που μαζεύουν ξεχωριστά από τα συνεργεία των δήμων.

Keywords
Αναζητήσεις
dinetai-epipleon13-ekat-evro-stous-dimous-attikis-gia-to-mazema-ton-xeron-chorton.htm
Τυχαία Θέματα