Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

20:59 27/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Την είδηση του θανάτου της σπουδαίας βρετανίδας ηθοποιού Μάγκι Σμιθ σε ηλικία 89 ετών δημοσίευσε το BBC. Η ηθοποιός που έκανε καριέρα για περισσότερες από έξι δεκαετίες  είχε παίξει πρόσφατα στις ταινίες του Χάρι Πόττερ αλλά και τη βρετανική σειρά Downton Abbey.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα

το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Ήταν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει πίσω δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους. Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή» καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας».

Η καλλιτεχνική της πορεία

Η Μάγκι Σμιθ είναι μια από τις πιο διακεκριμένες Βρετανίδες ηθοποιούς με καριέρα τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1934 στην Αγγλία και ξεκίνησε την καριέρα της στη σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Το ταλέντο της την ανέδειξε γρήγορα και απέσπασε πολυάριθμες διακρίσεις.

‘Ηταν γνωστή για τη συμμετοχή της σε εμβληματικούς ρόλους, όπως η καθηγήτρια McGonagall στη σειρά ταινιών Harry Potter, αλλά και ως η Violet Crawley στη δημοφιλή σειρά Downton Abbey, για την οποία κέρδισε διεθνή αναγνώριση και αρκετά βραβεία, όπως Emmy και Χρυσή Σφαίρα.

Στη διάρκεια της καριέρας της, έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ – το πρώτο για την ταινία The Prime of Miss Jean Brodie (1969) και το δεύτερο για την California Suite (1978). Είναι επίσης γνωστή για τις εξαιρετικές ερμηνείες της στο θέατρο, ιδιαίτερα σε έργα του Σαίξπηρ.

Με την ευρεία γκάμα ρόλων που έχει ενσαρκώσει, από δραματικούς μέχρι κωμικούς, η Maggie Smith θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της.

Keywords
Αναζητήσεις
efyge-apo-tin-zoi-se-ilikia-89-eton-i-ithopoios-magki-smith.htm
Τυχαία Θέματα