Εκλογές 2023: Οι πολίτες «γύρισαν» την πλάτη στο lifestyle

10:31 28/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Συνηθισμένη είναι τα τελευταία χρόνια η πρακτική όλων των κομμάτων να επιστρατεύουν στα ψηφοδέλτιά τους «λαμπερούς» υποψήφιους από τον χώρο της τέχνης και του lifestyle.

Η πρακτική αυτή θεωρείται πολύ χρήσιμη στα κομματικά επιτελεία για την προσέλκυση λιγότερο «συνειδητοποιημένων» ψηφοφόρων που είναι πιο πιθανό να πειστούν από την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου παρά από τον πολιτικό του λόγο.

Αυτή τη φορά πάντως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν τα κόμματα και οι υποψήφιοι, αφού εκτός Βουλής

έμειναν όχι μόνο «διάσημοι» που δοκίμασαν για πρώτη φορά την τύχη τους αλλά και πολλοί από εκείνους που είχαν καταφέρει να εκλεγούν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πάμε να δούμε αναλυτικά σε ποιους δεν… «χαμογέλασε» η κάλπη, με βάση το κόμμα με το οποίο «κατέβηκαν» στις εκλογές

Νέα Δημοκρατία: Εκτός Βουλής Σεϊταρίδης, Δούνια, Νικολαϊδης και Γιαννόπουλος

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συγκέντρωσε 41% στις πρόσφατες εκλογές, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή σε ορισμένους υποψήφιους. Συγκεκριμένα, την εκλογή τους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, η Νόνη Δούνια, ο γνωστός ηθοποιός, Σταύρος Νικολαΐδης, καθώς και ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Βουλής Μιθριδάτης, Αθανασίου, Χατζησοφιά

Η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε μοιραία για πολλούς υποψήφιους βουλευτές του. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν τα ονόματα του ράπερ του συγκροτήματος Ημισκούμπρια, Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου, του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου και της σεναριογράφου Άννας Χατζησοφιά.

ΚΚΕ: Εκτός Βουλής DJ Rico, Γερασιμίδου, Ορκόπουλος, Καφαντάρη

Με το ΚΚΕ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, εκτός των άλλων, ο DJ Rico, κατά κόσμον Βαγγέλης Σερίφης, η Ελένη Γερασιμίδου και ο ηθοποιός, Παύλος Ορκόπουλος.

Ίδια τύχη είχε και η ΛίΛα Καφαντάρη η οποία «κατέβηκε» στην Κορινθία και παρά το γεγονός ότι κατετάγη πρώτη σε ψήφους έμεινε εκτός Βουλής λόγω του χαμηλού ποσοστού του κόμματός της στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Οι «απώλειες» από τις λοιπές δυνάμεις

Εκτός Βουλής, αφού τα κόμματά τους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο 3%, έμειναν ακόμα ο μουσικός Ψαραντώνης (ΜΕΡΑ 25), ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας (Πλεύση Ελευθερίας) και ο Παύλος Κοντογιαννίδης (Κίνημα Φτωχών). Ίδια μοίρα και για τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα (Εθνική Δημιουργία) αλλά και τον Βασίλη Παϊτέρη, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-2023-oi-polites-gyrisan-tin-plati-sto-lifestyle.htm
Τυχαία Θέματα