Εμφανίστηκαν οι επενδυτές στο ΧΑ και αγόρασαν λίγο και στα χαμηλά

20:02 10/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε μία κακή ημέρα που οι αγορές στην Ευρώπη υποχώρησαν πολύ περισσότερο από το ΧΑ παρά το ψαλίδισμα των απωλειών στο τέλος της συνεδρίασης, η ελληνική αγορά, εξακολουθεί να κινείται συγκριτικά καλύτερα παρά την πτώση. Ο τζίρος ήταν μέτριος αλλά αρκετά μεγαλύτερος από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, και οι τιμές που βγήκαν απελευθέρωσαν πωλητές για να πάρουν ρευστότητα, καθώς οι αγοραστές απορρόφησαν πωλήσεις τόσο στο ταμπλό, όσο και με πακέτα.

Πράγματι οι συναλλαγές έφθασαν τα 89,5 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα αξίας 20,5 εκατ. ευρώ που σημαίνει

ότι στο ταμπλό ο «καθαρός τζίρος» στα 69 εκατ. ευρώ ήταν αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις που το ΧΑ δεν έφθανε ούτε τα 60 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα.

Οι επενδυτές στο ΧΑ παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί και μετρημένοι, έχοντας ανησυχήσει με την πτώση των διεθνών αγορών σε φάση που η δημόσια προσφορά μετοχών της Εθνικής θα απορροφήσει ρευστότητα και ενδεχομένως κάποια ρευστότητα ειδικά από τους επενδυτές στον τραπεζικό κλάδο, ενδέχεται να απορροφήσει και η εισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου.

Παρά την πεποίθηση ότι η Εθνική Τράπεζα θα σημειώσει εκ νέου μια ακόμα επιτυχία, λόγω των πολύ ισχυρών μεγεθών και αποτελεσμάτων που θα φέρουν μεγάλα μερίσματα και κέρδη, ειδικά οι Έλληνες θεσμικοί και ιδιώτες είναι πολύ μετρημένοι.

Την Τρίτη η μετοχή της Εθνικής αντιστάθηκε τουλάχιστον στην πτώση και με οριακά κέρδη 0,11% κλείνοντας στα 7,5540 ευρώ, έδωσε ένα ανάχωμα στην αγορά και τον κλάδο που συνάντησε πιέσεις. Το άλλο βαρύ χαρτί των δεικτών η Coca-Cola, που σημείωσε άνοδο και λειτούργησε ως αντίβαρο στην πτώση.
Οι τράπεζες υποχώρησαν περισσότερο συνολικά αλλά απώλειες και επιθετικές πωλήσεις στη λήξη, συνάντησαν και μη τραπεζικοί τίτλοι. Τελικά ο Γενικός Δείκτης που πέρασε σε αρνητικό έδαφος από τις 13.30 και έμεινε εκεί μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης, έκλεισε στις 1.426 μονάδες με πτώση 0,56%.

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE υποχώρησε κατά 0,74% στις 3.455 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,39% στις 2.304 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε περισσότερο στις 1.232,14 μονάδες με πτώση 1,06%.

Συνολικά, 29 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά και 66 υποχώρησαν. και 45 έμειναν αμετάβλητες.

Keywords
Αναζητήσεις
emfanistikan-oi-ependytes-sto-cha-kai-agorasan-ligo-kai-sta-chamila.htm
Τυχαία Θέματα