Επίδομα θέρμανσης: Από 100 έως 1.000 ευρώ για όλες τις μορφές θέρμανσης

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης θα δοθεί φέτος σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς θα αφορά όλες τις μορφές θέρμανσης, δηλαδή εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα. 

Όπως επεσήμανε ο υπουργός σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, η ΚΥΑ

 θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ «υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

Προχωρώντας σε διευκρινίσεις για την διαδικασία, ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας, ενώ το ποσό θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύουν τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια με πέρσι αλλά και άλλα κριτήρια προκειμένου να καθοριστούν οι τελικοί δικαιούχοι. 

«Ειδικά στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια από οποιοδήποτε άλλο επίδομα και αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Κάθε τόσο πρέπει να υπάρχει και μια προσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά πότε αυτό γίνεται είναι αρμοδιότητα του Υπ. Οικονομικών», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το τελικό ποσό της επιδότησης, αυτό θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρυσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία αλλά και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
epidoma-thermansis-apo-100-eos-1000-evro-gia-oles-tis-morfes-thermansis.htm
Τυχαία Θέματα