Η Alpha Bank διαψεύδει την αγορά ποσοστού της τράπεζας Κύπρου

15:43 21/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Λίγο μετά την είδηση πως οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας Κύπρου (CarVal Investors και Caius Capital) εξετάζουν την πώληση του 15% των μετοχών της τράπεζας, δημοσίευμα του Πρακτορείου Bloomberg έβαλε στο «παιχνίδι» την Alpha Bank,

επικαλούμενο συζητήσεις που είχαν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές προ δύο ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο μέτοχοι διόρισαν έναν σύμβουλο για να διερευνήσει τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους ως «πακέτο». Οι συμμετοχές των δύο ανέρχονται σε 232 εκατ. στερλίνες ή 358 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Alpha Bank έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες για την αγορά μετοχών της τράπεζας Κύπρου, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Σε ανακοίνωση της η Alpha Bank, τονίζει ότι παρακολουθεί την αγορά για αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών, αφήνοντας ωστόσο ένα παράθυρο «ανοικτό», καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί στο μέλλον για μετοχές της τράπεζας Κύπρου.

«Για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (“Alpha Holdings”) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (“Bank of Cyprus”) από υφισταμένους μετόχους της.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Alpha Bank.

Keywords
Αναζητήσεις
i-alpha-bank-diapsevdei-tin-agora-posostou-tis-trapezas-kyprou.htm
Τυχαία Θέματα