Η Ιταλία διεκδικεί 1 δισ. ευρώ σε απλήρωτους φόρους από την Google

21:36 28/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ιταλία ζητά από την Google να πληρώσει 1 δισ. ευρώ σε μη καταβληθέντες φόρους και πρόστιμα, σύμφωνα με το Reuters, επτά χρόνια μετά τη διευθέτηση μιας φορολογικής διαφοράς-ορόσημο από την αμερικανική εταιρεία, που ανοίγει νέα υπόθεση με τις αρχές της Ρώμης. Ειδικότερα, όπως και στην προηγούμενη

υπόθεση, η έρευνα υπό την ηγεσία των εισαγγελέων του Μιλάνου υποστηρίζει ότι η Google δεν υπέβαλε και δεν κατέβαλε φόρους για τα έσοδα που προέκυψαν στην Ιταλία, αλλά αυτή τη φορά η βάση της κατηγορίας είναι διαφορετική.

Το 2017 η ιταλική φορολογική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η Google δεν είχε καταβάλει φόρους για περίπου 1 δισ. ευρώ ιταλικών εσόδων μεταξύ 2009 και 2013. «Εκτός από τους φόρους που έχουν ήδη καταβληθεί στην Ιταλία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Google θα καταβάλει άλλα 306 εκατ. ευρώ», είχε αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Τώρα η πρόκληση έχει εγερθεί με βάση την ψηφιακή υποδομή που διαθέτει στη χώρα και η οποία της επιτρέπει να λειτουργεί και να παράγει έσοδα. Πρόκειται για την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατο ιταλικό φορολογικό διακανονισμό με το Netflix.

«Συμμορφωνόμαστε με τους φορολογικούς κανονισμούς σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωσή του, απαντώντας σε ερώτημα του Reuters σχετικά με τον ισχυρισμό. «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές».

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Υπηρεσία Εσόδων της Ιταλίας έχει ξεκινήσει μια αντιδικία με την Google, η οποία μπορεί να καταλήξει είτε με διακανονισμό είτε με την έναρξη δικαστικής διαμάχης. Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 και οι απαιτήσεις καλύπτουν τα έτη 2018 έως 2022, ανέφερε μία από τις πηγές.

Δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι εάν επιτευχθεί διακανονισμός, η γραμμή έρευνας θα εφαρμοστεί στη συνέχεια σε όλες τις πολυεθνικές εταιρείες του διαδικτύου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εισαγγελέων του Μιλάνου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-italia-diekdikei-1-dis-evro-se-aplirotous-forous-apo-tin-google.htm
Τυχαία Θέματα