Κίνα: Στα 3,69 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα από την παραγωγή γκότζι μπέρι

10:44 30/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα 3,69 δισ. ευρώ (29 δισ. γιουάν) έφτασε η αξία της παραγωγής της βιομηχανικής αλυσίδας προϊόντων του γκότζι μπέρι στην Αυτόνομη Περιοχή Νινγκσιά της Κίνας για το 2023, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Την ίδια χρονιά, η έκταση των καλλιεργειών στη Νινγκσιά κάλυπτε περιοχή περίπου 216.670 στρέμματα, με την ετήσια παραγωγή να αγγίζει τους 320.000 τόνους.

Υπάρχουν πλέον περισσότερα από 120 είδη γκότζι μπέρι, τα οποία έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 50

χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου ενόψει της έβδομης έκθεσης γκότζι μπέρι που θα πραγματοποιηθεί στη Νινγκσιά.

Τα μούρα γκότζι, επίσης γνωστά ως wolfberries, είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής που φημίζοντσι για τη θρεπτική τους αξία. Η ιστορία της Κίνας για το συγκεκριμένο μούρο χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Το φυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και έχει κερδίσει νέα προσοχή για τα οφέλη του για την υγεία, ιδιαίτερα για τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος που αποδίδονται σε ενώσεις όπως η λουτεΐνη και οι πολυσακχαρίτες του lycium barbarum.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο ανάπτυξης της Νινγκσιά, η ετήσια βιομηχανική παραγωγή γκότζι μπέρι της περιοχής αναμένεται να φθάσει τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν μέχρι το 2030.

Keywords
Αναζητήσεις
kina-sta-369-dis-evro-ta-etisia-esoda-apo-tin-paragogi-gkotzi-beri.htm
Τυχαία Θέματα