Νέο Ρεκόρ δημοπρασίας για το Έργο του Τιτσιάνο στο Λονδίνο

15:37 3/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Την Τρίτη το βράδυ, στο Λονδίνο, η Christie’s διοργάνωσε δημοπρασίες υψηλής αξίας κατά τη διάρκεια της Classic Week, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια. Στο πλαίσιο της Old Masters Part I Sale και της Exceptional Sale, το έργο του Τιτσιάνο “Η Ανάπαυση κατά την Φυγή στην Αίγυπτο” ξεχώρισε καθώς πωλήθηκε σε νέο ρεκόρ της δημοπρασίας για τον καλλιτέχνη, μεταξύ άλλων.

Ο πίνακας, που χρονολογείτε από το 1485, απεικονίζει τη Μαρία να κρατά

τον Ιησού κάτω από την προσεκτική ματιά του Ιωσήφ. Με εκτιμώμενη αξία 20-30 εκατομμυρίων δολαρίων, ο πίνακας είχε τελευταία δημοπρασία από τη Christie’s το 1878, όταν αγοράστηκε από τον 4ο Μαρκήσιο του Bath. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, “Ο πίνακας πέρασε από μερικές από τις μεγαλύτερες συλλογές στην Ευρώπη.”

Το έργο κληρονόμησε ο 8ος Μαρκήσιος του Bath, Ceawilin Thynn, που κατοικεί στο Longleat House στο Wiltshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Μαζί με τους Συμβούλους του Longleat, το πρόσφεραν στη Christie’s ως μέρος της “μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής τους.”

“Αυτό το υπέροχο αριστούργημα του Τιτσιάνο αποτελεί έναν από τους πιο ποιητικούς πίνακες της νεότητάς του,” δήλωσε ο Orlando Rock, πρόεδρος της Christie’s UK. “Με αψεγάδιαστη προέλευση και έχοντας περάσει από τα χέρια δούκων, αρχιδούκων και αγίων Ρωμαϊκών αυτοκρατόρων, αυτός ο μαγικός θρησκευτικός πίνακας έχει τη σπάνια φήμη ότι έχει κλαπεί στο παρελθών όχι μία, αλλά δύο φορές – πρώτα από τον Ναπολέων και έπειτα στα τέλη της δεκαετίας του ’90.”

Μετά την κλοπή του από το αγρόκτημα Longleat το 1995, ο πίνακας βρέθηκε χωρίς την κορνίζα του, μέσα σε πλαστική σακούλα στο Λονδίνο επτά χρόνια αργότερα.

Το έργο πωλήθηκε στην τιμή των 17.560.000 λιρών.

Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για τον Τιτσιάνο ήταν 16.9 εκατομμύρια δολάρια για το έργο “A Sacra Conversazione” , το οποίο πουλήθηκε το 2011 από τη Sotheby’s New York.

Διαβάστε Ακόμα: Ταξίδι στον κόσμο των δημοπρασιών με τον Θάνο Λούδο

Στο σφυρί τα προσωπικά αντικείμενα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σπάνιο βιβλίο με αυτόγραφο του Jimi Hendrix πουλήθηκε για 2.000 Λίρες

Keywords
Αναζητήσεις
neo-rekor-dimoprasias-gia-to-ergo-tou-titsiano-sto-londino.htm
Τυχαία Θέματα