Όλυμπος: Εγκαινίασε νέο κέντρο logistics στη Ρουμανία ύψους 40 εκατ. ευρώ

11:07 23/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ένα νέο κέντρο logistics εγκαινίασε η θυγατρική της Όλυμπος, η ρουμανική Fabrica de Lapte Brasov, αξίας πάνω από 40 εκατ. ευρώ, στο χωριό Halchiu στην κομητεία Brasov.

Ο νέος κόμβος logistics εκτείνεται σε 13.500 τ.μ. και στεγάζει μία αποθήκη ψυκτικής αποθήκευσης χωρητικότητας άνω των 32.000 παλετών, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Η

αποθήκη, η οποία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, είναι εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας, συμβάλλοντας έτσι στη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων, καθώς και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

«Το νέο κέντρο logistics μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τη θέση μας στις διεθνείς αγορές διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προϊόντα μας αποθηκεύονται και παραδίδονται με αποτελεσματικό και φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον», σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Olympus Romania, Αθανάσιο Γιαννούση.

Ο νέος κόμβος logistics θα ενσωματωθεί στο εργοστάσιο γαλακτοκομικών στο Halchiu και πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024, ενώ θα εξυπηρετεί τόσο την τοπική αγορά, όσο και τις αγορές στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα Olympus που παράγονται στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Η Fabrica de Lapte Brasov είναι θυγατρική του ελληνικού ομίλου Hellenic Dairies (Ελληνική Γαλακτοκομεια), που δραστηριοποιείται σε 47 χώρες, ενώ διατηρεί δέκα εργοστάσια σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Η Ελληνική Γαλακτοκομεία λειτουργεί στη Ρουμανία εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Keywords
Αναζητήσεις
olybos-egkainiase-neo-kentro-logistics-sti-roumania-ypsous-40-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα