ΠΑΕ ΑΕΚ: Αποχωρεί ο Μελισσανίδης, νέος ιδιοκτήτης ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

13:22 10/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τέλος εποχής για την ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης, o κορυφαίος παράγοντας στην Ιστορία του «Δικεφάλου», ανακοίνωσε την αποχώρηση του, μεταβιβάζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο. Η παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Θα γίνει το απόγευμα στις 16:00 στην OPAP Arena.

Με γραπτή του επισφράγισε το τέλος της διαδρομής του

στην ΠΑΕ ΑΕΚ, 11 χρόνια μετά την τρίτη και πιο επιτυχημένη θητεία του στη διοίκηση του συλλόγου. Θητεία κατά την οποία άρχισε η κατασκευή και ολοκληρώθηκε η αποπεράτωση του νέου γηπέδου της, ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ, προερχόμενη από τα «αλώνια» της Γ’ εθνικής, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας, ενώ επέστρεψε στους ομίλους του Champions League.

«Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό. Παραδίδω τα ηνία στον εφοπλιστή κ . Μάριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θα σας παρουσιάσω σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου και παραμένω ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ. Ανάμεσά σας! Θα σας ευγνωμονώ αιώνια για όσα ζήσαμε μαζί! Ζήτω η ΑΕΚ!», δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ακτοπλόος εφοπλιστής. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρεία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως. Έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στα ποντοπόρα πλοία, όπως και ο αδερφός του, Αντώνης Ηλιόπουλος με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες. Μία από τις επικερδείς του επιχειρηματικές κινήσεις ήταν οι αγορές και οι πωλήσεις κρουαζιερόπλοιων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πώληση του κρουαζιερόπλοιου, Aegean Myth, πρώην Holland America. Ο Μάριος Ηλιόπουλος το πούλησε σε νεοϊδρυθείσα Γαλλική εταιρεία..

Οι αγορές των κρουαζιερόπλοιων, ήταν μια επιχειρηματική κίνηση του Μάριου Ηλιόπουλου, που είχε την φιλοδοξία να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, αλλά στη συνέχεια ο στόλος που αγοράστηκε παροπλίστηκε λόγω της πανδημίας και όλοι προεξοφλούσαν ότι τα πλοία θα πήγαιναν για σκραπ, τελικά φαίνεται ότι εξελίσσεται σε κερδοφόρο και ευφυές εγχείρημα.

Keywords
Αναζητήσεις
pae-aek-apochorei-o-melissanidis-neos-idioktitis-o-efoplistis-marios-iliopoulos.htm
Τυχαία Θέματα