Ποιος μεγάλος χορηγός αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

14:24 30/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μετά τη διχαστική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου παρουσιαζόταν ένα drag show που παρομοιάστηκε με τον πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος», μεγάλος χορηγός αποφάσισε να αποσυρθεί. Πρόκειται για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών C Spire, με έδρα το

Μισισίπι των ΗΠΑ.

Η C Spire εξέφρασε την απογοήτευσή της, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως «παρωδία» και ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον να διαφημίζεται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αποχώρηση του χορηγού προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες για τη διοργάνωση, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να προωθήσει θετικά μηνύματα. Η αντίδραση αυτή δείχνει την ευαισθησία που υπάρχει γύρω από τέτοιες πολιτιστικές αναπαραστάσεις και τις επιπτώσεις τους στην εμπορική υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αντέδρασαν στη σφοδρή κριτική που προκλήθηκε από την αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» κατά την τελετή έναρξης, ζητώντας συγγνώμη από τους Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που ενδεχομένως προσβλήθηκαν. Η συγγνώμη εκφράστηκε την Κυριακή, με τους διοργανωτές να αναγνωρίζουν ότι η παρουσίαση μπορεί να θεωρήθηκε προσβλητική.

Επιπλέον, υποστήριξαν ότι το σκετς ήταν μια «ερμηνεία του Διονύσου» και ότι είχε ως στόχο να αναδείξει τον παραλογισμό της βίας μεταξύ των ανθρώπων. Παρά τις εξηγήσεις αυτές, η αντίδραση από την Καθολική Εκκλησία ήταν έντονη, με χαρακτηρισμούς όπως «χλευασμός του χριστιανισμού».

Δε θα μπορούσαν να μην αντιδράσουν έντονα και οι αθλητές της διοργάνωσης. Μάλιστα, ορισμένοι ανέφεραν ότι δυσκολεύτηκαν να κοιμηθούν λόγω του αντίκτυπου της αντιπαράθεσης.

Πολλοί από αυτούς εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα που προβάλλει η διοργάνωση και τις αξίες που εκπροσωπεί.

Keywords
Αναζητήσεις
poios-megalos-chorigos-aposyrthike-apo-tous-olybiakous-agones.htm
Τυχαία Θέματα