Πώς ο πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο Ράλλυ Ακρόπολις

11:39 23/8/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το πολυαγαπημένο Ράλλυ Ακρόπολις ίσως να μην ήταν αυτό που ξέρουμε σήμερα, αν δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που το έσωσε λίγο πριν την «καταστροφή» του.

Την περασμένη δεκαετία, ο συγκεκριμένος αγώνας είχε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) να τον «ρίξει» κατηγορία και να τον υποβιβάσει σε ERC (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι), από WRC (παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι) που

ήταν έως τότε.

Παρά το γεγονός αυτό, οι Έλληνες διοργανωτές έδειχναν αδυναμία να αντέξουν το οικονομικό βάρος και το Ράλλυ Ακρόπολις βρέθηκε ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό του από την κατηγορία αγώνων με παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Τότε ήταν που ο Μάριος Ηλιόπουλος «έσωσε» το Ράλλυ, καθώς μέσω της Seajets, στήριξε οικονομικά τον αγώνα, δίνοντας μάλιστα και το όνομα της εταιρείας στον αγώνα. Η χορηγία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας στον αγώνα παραμείνει στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Εν τέλει κατέληξε να χορηγεί όλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC), στηρίζοντας παράλληλα και κορυφαίους οδηγούς.

Από εκεί που ήταν στα πρόθυρα του αφανισμού κατέληξε να επανέρχεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, έχοντας και την στήριξη της Κυβέρνησης.

Keywords
Αναζητήσεις
pos-o-proedros-tis-aek-edose-mia-defteri-efkairia-sto-rally-akropolis.htm
Τυχαία Θέματα