Πρωινό σχόλιο: Η Κυβέρνηση θα επιστρέψει με τέλος τις αυξήσεις του ρεύματος πίσω στους καταναλωτές

10:34 17/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφασή της και ουσιαστικά θα επιστρέψει τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, πίσω στους καταναλωτές. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ και ήταν μάλιστα και αποκαλυπτικός μιλώντας για στρέβλωση στην αγορά που αφορά όλη τη ΝΑ Ευρώπη και χώρες με τις οποίες είμαστε συνδεδεμένοι. Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ουρανοκατέβατα κέρδη που προέρχονται από μία στρέβλωση, η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές χονδρικής, ειδικά στον

Ευρωπαϊκό Νότο και σε χώρες όπως η Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα κλπ. Δεν θα είναι φόρος, θα είναι τέλος γιατί θα είναι προσωρινό και θα αρθεί μόλις οι αγορές ηρεμήσουν. Για τον Αύγουστο είναι το μέτρο.

Το νέο όπως είναι φυσικό δεν ευνόησε στο ΧΑ τις ενεργειακές εταιρίες από χθες, αλλά αυτό μέχρι να φθάνουμε στο σημείο να αγνοούμε ότι και πάλι κέρδη θα βγάλουν οι εισηγμένες τον Αύγουστο, όπως άλλωστε κερδοφόρες και με το παραπάνω είναι όλη τη χρονιά, είναι υπερβολικό. Τα υπερκέρδη του Αυγούστου δεν είναι αυτά που κάνουν όλη τη διαφορά τουλάχιστον για τις μεγάλες σοβαρές εταιρίες.

Στη Wall Street στο μεταξύ το πάρτι συνεχίζεται, η σκυτάλη έχει περάσει στο δείκτη Dow Jones και η αγορά άρπαξε στον αέρα την αλλαγή γραμμής της Fed για τα επιτόκια. Σε σημείο που τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων να φθάνουν το 90% πια. Αλλά τώρα στη Goldman Sachs, αρχίζουν και ψυχανεμίζονται μήπως ξεκινήσουν οι μειώσεις από τις 31 Ιουλίου.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν βγάλει καλά κέρδη και είναι χαρακτηριστικό ότι Τα κέρδη της BofA ήταν μεγαλύτερα από ότι αναμενόταν χάρη στην επενδυτική δραστηριότητα. Ακόμα περισσότερο τα κέρδη της Morgan Stanley ξεπέρασαν τα 3,1 δισ. δολάρια από 2,2 δισ. πέρυσι.

Αλλά και στο ΧΑ οι τράπεζες είναι και πάλι στο προσκήνιο και είναι θετικό που δεν χρειάζεται να στηριχθούν στην επενδυτική τραπεζική για είναι κερδοφόρες.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-i-kyvernisi-tha-epistrepsei-me-telos-tis-afxiseis-tou-revmatos-piso-stous-katanalotes.htm
Τυχαία Θέματα