Προσωπικές ατζέντες, ισχυροί παράγοντες και κακές σχέσεις

13:55 15/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά 4 υπουργοί (Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης) αποπέμφθηκαν από την κυβέρνηση, καθένας για ξεχωριστούς λόγους, από μέρους του Πρωθυπουργού.

Ορισμένοι την «πλήρωσαν» ελέω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, παρότι έδειχναν να κάνουν μια κάποια δουλειά, άλλοι – δυο για την ακρίβεια – τις σχέσεις τους εντός, μα πρωτίστως εκτός του Υπουργείου και ορισμένοι για την μη-ικανοποιητική απόδοσή τους.

Από κοντά και ορισμένοι υφυπουργοί, οι οποίοι -επίσης-

εμπίπτουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Το σίγουρο είναι πως ορισμένοι πικράθηκαν, άλλοι ενδεχομένως να οργίστηκαν, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι οι οποίοι… ανακουφίστηκαν. Όχι, δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που απομακρύνθηκαν, αλλά σε άλλους που μέχρι χθες ήταν αναγκασμένοι να συνεργάζονται επί καθημερινής βάσης μαζί τους.

Δεν ξέρω εάν προσέξατε την παράθεση του όρου «αναγκασμένοι», ωστόσο αποτελεί τον πλέον ήπιο χαρακτηρισμό της σχέσης (;) που είχαν με ορισμένους εξ’ αυτών.

Για παράδειγμα, η… σαμπάνια έρρεε άφθονη σε δύο υπουργεία, καθώς οι πανηγυρίζοντάς είχαν κάθε λόγο να εκφράσουν την ανακούφιση και την χαρά τους σε σχέση με την αλλαγή προσώπων σε ότι αφορά τους άμεσους συνεργάτες, ου μην και προϊσταμένους τους.

«Μα, καλά, κάτι τέτοιο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο πλαίσιο της παραγωγής του κυβερνητικού έργου;», ενδεχομένως να αναρωτιέστε –δικαίως.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα μεταβάλλει την όρεξη για την παραγωγή έργου και την κατάθεση προτάσεων με απώτερο σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων.

Γιατί η αλήθεια είναι πως δράσεις σχεδιάζονταν, ενέργειες επιχειρούταν, προτάσεις κατετείθετο, ωστόσο τα πάντα έμεναν εκεί ελέω της απροθυμίας της κορυφής της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να τις υλοποιήσει.

Αποτέλεσμα; Διττό: Αφενός μεν αδρανοποιούνταν σταδιακά πολύτιμα στελέχη σε ότι αφορά την παραγωγή κυβερνητικού έργου και αφετέρου δε καταγραφόταν μια έντονη ακινησία.

Αντιθέτως, ειδικά σε μια εκ των περιπτώσεων που απομακρύνθηκε, προωθούνταν προσωπικές ατζέντες και σε μια άλλη αυτές (σ.σ.: οι ατζέντες) ισχυρών παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Σε μια άλλη, τιμωρήθηκε η αδράνεια που επεδείχθη για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο, ενώ η all time classic και έντονα παρωχημένη λογική της συγκέντρωσης εσόδων πάση θυσία και ανεξαρτήτως κόστους, αγνοώντας εντελώς την απαιτούμενη αναπτυξιακή διάσταση των δράσεων, έπληξε δυο από τους απομακρυνθέντες από το κυβερνητικό σχήμα.

Keywords
Αναζητήσεις
prosopikes-atzentes-ischyroi-paragontes-kai-kakes-scheseis.htm
Τυχαία Θέματα