Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η επιχειρηματική μαεστρία του και η αυτοκρατορία της Chipita

16:30 30/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, που πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι ο οραματιστής επιχειρηματίας πίσω από την αξιοσημείωτη επιτυχία της  Chipita, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στον παγκόσμιο κλάδο των σνακ, που του απέφερε και τον τίτλο του Mr Chipita.

Η εταιρεία

ξεκίνησε από ένα μικρό γαλακτοπωλείο που ήταν οικογενειακή επιχείρηση και κατέκτησε την Ευρωπαϊκή αγορά. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε την προνοητικότητα να στρέψει την προσοχή της Chipita στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή κρουασάν, μια κίνηση που ώθησε την ταχεία επέκταση της εταιρείας εκτός Ελλάδας. Με πίστη στην ιδέα του και πείσμα, κατάφερε, αφού είχε χτυπήσει την πόρτα 13 επενδυτών, να πείσει τον 14ο να επενδύσει και να συσκευάσει το κρουασάν. Υπό την ηγεσία του, η Chipita εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πολυεθνική με εργοστάσια σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και στρατηγικές συνεργασίες παγκοσμίως. Το 2006, η Chipita συγχωνεύθηκε με άλλες εταιρείες τροφίμων για να σχηματίσουν τον μεγαλύτερο όμιλο VIVARTIA, με τον ίδιο να είναι Διευθύνων Σύμβουλος για αρκετά χρόνια. Το 2010, εξαγόρασε εκ νέου την Chipita, η οποία συνέχισε να ευδοκιμεί και να επεκτείνεται παγκοσμίως. 

Στο πλούσιο βιογραφικό του δεν υπάρχει μόνο η Chipita. Το 2022, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της και πρόσφατα αγόρασε το 75% της καραμελοποιίας Λάβδας, μέσω της ΙΟΝ. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας. Επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος της Helex και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παράλληλα, έχει βραβευτεί για τις καινοτόμες δράσεις του και το όλο επιχειρηματικό έργο του.

Keywords
Αναζητήσεις
spyros-theodoropoulos-i-epicheirimatiki-maestria-tou-kai-i-aftokratoria-tis-chipita.htm
Τυχαία Θέματα