Ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Αύξηση συντάξεων σε 2.000.000 συνταξιούχους από 1/1/2025

19:40 7/9/2024 - Πηγή: Emea.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

«Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν. Ώστε το 2027 να βρει μια Ελλάδα με ευημερία στην κάθε γωνιά της και στον κάθε πολίτη της», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή

της ομιλίας του.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περσινές εξαγγελίες και την υλοποίηση τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη χρονιά που πέρασε έγιναν 10.000 μόνιμοι διορισμοί, σημειώνοντας παράλληλα ότι από το 2019 έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Πέρσι υποσχέθηκα ένα διαφανές σύστημα για την επιλογή στο δημόσιο. Έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός.

Και αναφερόμενος στα μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης είπε ότι «το κάναμε παρά το πολιτικό κόστος. Το κάναμε γιατί ήταν το σωστό».

Την ομιλία του στην 88η ΔΕΘ ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας «Βρίσκομαι εδώ σήμερα πολύ πιο έμπειρος, οπλισμένος με τη γνώση αλλεπάλληλων κρίσεων που τις ξεπεράσαμε μαζί».

«Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ, για έκτη χρονιά σαν πρωθυπουργός. Στο τέλος του πρώτου 12μήνου μια νέας εκλογικής θητείας και έχοντας μπροστά μας τρία χρόνια καθαρής πολιτικής διαδρομής. Για να θυμίσω που ήμασταν και που φτάσαμε, τι πετύχαμε μέσα στο 2024, τι φέρνει το 2025 και κυρίως πως θα οδηγηθούμε στο 2027. Βρίσκομαι, επίσης, εδώ σήμερα πολύ πιο έμπειρος, οπλισμένος με τη γνώση αλλεπάλληλων κρίσεων που τις ξεπεράσαμε μαζί. Με το χέρι, όμως, πάντα σταθερό στο τιμόνι».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έγιναν πράξη δεσμεύσεις, όχι με δανεικά αλλά με συνετή πολιτική πάνω σε υγιή θεμέλια. Τόνισε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έγιναν πράξη και αποτελούσαν δέσμευση του ίδιου. «Να που γίνονται, με τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η επιστολική ψήφος», ανέφερε ακόμη απαντώντας σε όσους υποστήριξαν ότι «αυτά δεν γίνονται». «Δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των επιχειρήσεων για να θωρακίσουμε την κοινωνία» και συνέχισε τονίζοντας ότι «αν αυτοί είναι ισχυροί και έχουν και μέσα ενημέρωσης τα ενεργοποιούν κατά της κυβέρνησης , αλλά να γνωρίζουν πως κοπιάζουν άδικα γιατί εμείς λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό», είπε σε όσους αντιτίθενται.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων ανακοινώνει μέτρα και παρεμβάσεις για την αύξηση μισθών και εισοδημάτων.

Γιατρούς, αστυνομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες αλλά και δημόσιους υπαλλήλους αφορούν μεταξύ άλλων τα όσα ανακοινώνει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Περάσαμε δοκιμασίες πολλές και διαφορετικές. Εμπόδια ωστόσο που μας έκαναν πιο δυνατούς. Είμαι αποφασισμένος να τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη σας» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

«Η Ελλάδα αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Πέρσι από το ίδιο βήμα δεσμευόμουν ότι θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα και την πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός. «Υποσχέθηκα περισσότερους εκπαιδευτικούς και πράγματι έγινε. Είπα ότι θα δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Εργάνης. Αυξήσαμε το ποσό των εφημεριών των γιατρών…» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για όσους μιλούν για την «κατάρα της δεύτερης τετραετίες» είπε ότι τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Ο «οδικός χάρτης προς το μέλλον» και οι 9 προκλήσεις

«Οδικό χάρτη», έτσι χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις σημερινές εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Όπως είπε, άλλες ήταν οι ανάγκες του 2019 με μια οικονομία να παλεύει να βγει από την εντατική και άλλες είναι οι παρούσες. Το ζητούμενο είναι η ένταση της Ανάπτυξης και η ισόρροπη κατανομή της.

Οι 9 προκλήσεις:

1. Η σύζευξη της εθνικής ανάπτυξης με την άνοδο των εισοδημάτων των πολιτών

2. Η αύξηση της απασχόλησης ιδίως στις γυναίκες και τους νέους

3. Η ανάγκη να βελτιώσουμε την παραγωγική και τεχνολογική ωριμότητα στην εργασία

4. Η ακόμα ταχύτερη και δικαιότερη πράσινη μετάβαση

5. Η μείωση των παρενεργειών μια γρήγορης ανάπτυξης

6. Οργάνωση του δημοσίου χώρου

7. Αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημογραφικού

8. Η κλιματική κρίση

9 Το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει θέσει η ΕΕ στις χώρες μέλη να έχουν υποχρέωση να παράγουν πλεονάσματα.

«Δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιο σάκο με αλόγιστες παροχές αλλά μόνο προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές» είπε ο πρωθυπουργός.

Οι δαπάνες μας για το 2025 αφορούν την Άμυνα (1,6 δις), στοχευμένες κοινωνικές κατηγορίες (1δις).

«Από την 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται περισσότερες από 2 εκατομμύρια συντάξεις με βαση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ από 2,2 εώς 2,5% ενώ από τον Απρίλιο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 830 ευρώ με στόχο να ανέλθει στα 950 ευρώ μέχρι τον Απρίλιο του 2027».

 

Keywords
Αναζητήσεις
stis-2000-i-omilia-tou-prothypourgou-sti-deth--deite-tin-live.htm
Τυχαία Θέματα