Στο τιμόνι των Δημοκρατικών για τις εκλογές των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις

09:39 23/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η 59χρονη Κάμαλα Χάρις έλαβε το χρίσμα για να ηγηθεί των Δημοκρατικών στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων, καθώς έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, τουλάχιστον 1.967.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Χάρις, νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,

έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900. Η Χάρις υποσχέθηκε τη Δευτέρα πως θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

«Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα (των γυναικών) να αποφασίζουν αυτές για το σώμα τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως εάν του δινόταν η ευκαιρία, ο Τραμπ θα προωθούσε την απαγόρευση της άμβλωσης σε κάθε πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ενίσχυση της μεσαίας τάξης θα αποτελέσει προτεραιότητα για εκείνη αν εκλεγεί στην προεδρεία. Έκανε λόγο για «πολιτική εκστρατεία roller-coaster» και υπογράμμισε ότι έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Ξέρω πως  είμαστε όλοι γεμάτοι αντιφατικά συναισθήματα. Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν», δήλωσε η Χάρις μετά την παραίτηση του 81χρονου προέδρου Τζο Μπάιντεν από την επανεκλογή του. Χαρακτήρισε τον Τραμπ «αρπακτικό» και «πολιτικό απατεώνα». 

Παράλληλα, ανέφερε πως σε περίπτωση εκλογής του, ο Τραμπ θα δημιουργήσει αμέσως ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις μεγάλες επιχειρήσεις, θα περικόψει κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τη δημόσια υγειονομική περίθαλψη, περιορίζοντας τα όποια προνόμια έχει η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Χάρις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, η Χάρις δεν θα είναι σε θέση να προεδρεύσει  – ως εκ του αξιώματός της, είναι πρόεδρος της Γερουσίας – στη συνεδρίαση της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία θα απευθύνει ομιλία την Τετάρτη ο Μπ. Νετανιάχου.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-timoni-ton-dimokratikon-gia-tis-ekloges-ton-ipa-i-kamala-charis.htm
Τυχαία Θέματα