Β. Σπανάκης: Διασφαλίζουμε ποιοτικές παροχές για τους εργαζόμενους

17:25 30/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει διευκολύνει τη διαδικασία σύστασης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, προκειμένου να διασφαλίσει περισσότερες και πιο ποιοτικές παροχές προς τους εργαζόμενους.

«Πριν λίγους μήνες -και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2023- με στόχο την αύξηση της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και την εξασφάλιση υψηλότερου βιοτικού επιπέδου στους μελλοντικούς

συνταξιούχος συμπολίτες μας, με το Νόμο 5078/2023, -μεταξύ άλλων- αναμορφώσαμε τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, εκσυγχρονίζοντας και ενισχύοντας το θεσμό αυτό του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης, που είναι προαιρετικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, διευκολύναμε τη διαδικασία σύστασης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης προβλέποντας πρότυπο καταστατικό και θεσπίζοντας τη δυνατότητα ίδρυσης από περισσότερους εργοδότες χωρίς να απαιτείται επαγγελματική ή κλαδική συνάφεια μεταξύ τους, καθορίσαμε κανόνες χρηστής διακυβέρνησης και διαφάνειας και ενισχύσαμε την εποπτεία τους με τον ορισμό της Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχουμε πλήρη συνείδηση της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Για το λόγο αυτό κάθε θεσμική μας παρέμβαση γίνεται με στόχο τη διασφάλιση περισσότερων και ποιοτικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και την αύξηση των εισοδημάτων τους».

Παράλληλα, ανέφερε για  το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών ότι «ιδρύθηκε τον Μάιο του 2004 και ήταν το 1ο επαγγελματικό ταμείο, το οποίο με τη σύστασή του εγκαινίασε τον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης. Αρχικά μπορούσαν να ασφαλιστούν σε αυτόν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών ενώ σήμερα μπορεί να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη προς όλους τους εργαζόμενους τους Στενού και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επιτυχής λειτουργία του Ταμείου φαίνεται και από το γεγονός ότι πέραν των εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε ομαδικές εγγραφές των εργαζομένων της Βουλής των Ελλήνων και των λειτουργών του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στους Κλάδους Συνταξιοδοτικών Παροχών και Υγειονομικής Περίθαλψης».

Keywords
Αναζητήσεις
v-spanakis-diasfalizoume-poiotikes-paroches-gia-tous-ergazomenous.htm
Τυχαία Θέματα