Βιολάντα: Πώς ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα κατέκτησε την ελληνική αγορά

08:36 4/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα προϊόντα της εταιρείας Βιολάντα είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή στην αγορά, με τα μπισκότα της να κυριαρχούν στα ράφια κάθε σουπερμάρκετ και μαγαζιού. Τα 49 brands της που αριθμούν πάνω από 200 προϊόντα είναι γνωστά για την ποιότητα και ευρηματικότητά τους. Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η «γλυκιά» ιστορία;

Η ιστορία της Βιολάντα ξεκινά το 1975 από ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα, όπου την παραγωγή ποιοτικών αρτοσκευασμάτων και ψωμιού διαδέχθηκε

η ζαχαροπλαστική. Όραμα τότε είχαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση με ποιοτικές, πρωτότυπες αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σε κουλουράκια και μπισκότα, από συνταγές που τους κληροδότησαν οι γιαγιάδες τους! Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εμπλουτίσει την ποικιλία των προϊόντων της, προσθέτοντας διάφορες γεύσεις και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης.

Αποστολή της εταιρείας Βιολάντα είναι να προσφέρει προϊόντα διαφορετικών γεύσεων και άριστης ποιότητας, με σεβασμό προς τις ανάγκες των πελατών της. Για αυτό άλλωστε έχει και μεγάλη ποικιλία σε γλυκίσματα και δημητριακά χωρίς ζάχαρη, αλλά και σε vegan συνταγές. Βασικό μέλημα είναι η διατήρηση χαμηλών τιμών στις οποίες μπορεί να ανταπεξέλθει το καταναλωτικό κοινό, φυσικά χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα ή η ποσότητα των προϊόντων.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι η δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα. Το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Λάρισα στο 14ο χλμ Λάρισας – Θεσσαλονίκης λειτουργεί με τη μοναδική συνδυαστική τεχνολογία «Βιολάντα steam free» και έτσι έχει καταφέρει να καταργήσει τις καμινάδες ρύπων στη γραμμή παραγωγής, αλλά και τις καμινάδες αποβολής υδρατμών και θερμών αερίων μέσω ειδικών αναλλακτών νερού γεωθερμίας. Με αυτήν την επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, η Βιολάντα μειώνει δραστικά το αποτύπωμα άνθρακά της, θέτοντας τις βάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η νέα γραμμή παραγωγής που εγκαταστάθηκε στο πράσινο εργοστάσιο της Βιολάντα και που σε πλήρη ανάπτυξη παράγει 2,5 χιλιάδες τόνους μπισκότα ετησίως, είναι υπεύθυνη για τα παρακάτω μπισκότα:

Πτι – ΜπερDigestiveCookies Full 45Μπισκότα με 3 ΥλικάΡυζομπισκόταΜπισκότα Breakfast

Η νέα τεχνολογία που ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία για πρώτη φορά η Βιολάντα, φέρει 100% Ελληνική υπογραφή και αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία για νέο τεχνολογικό επαναπροσδιορισμό πολλών ψηνόμενων προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία διαθέτει δύο ακόμη υπερσύγχρονα εργοστάσια, ένα στα Τρίκαλα, όπου στεγάζονται οι πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής μπισκότων και δημητριακών, καθώς και το εργοστάσιο Vitafree που βρίσκεται στο 12ο χλμ Τρικάλων – Λάρισας και στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. 

Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής που θέτει η ευρωπαϊκή ένωση, εναρμονισμένοι με τα υψηλά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας BRC και IFS. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με την ασφάλεια των εργαζομένων και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Τηρείται επίσης, σύστημα ιχνηλασιμότητας και αναγνωρισιμότητας προϊόντων σε πλήρη ανάπτυξη.

Επιπλέον, η Βιολάντα διαθέτει επιπλέον δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εξυπηρετούν 79 τοπικά κέντρα διανομής και χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φέτος, η Βιολάντα συμπληρώνει 49 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, καταγράφοντας μια σταθερά ανοδική πορεία στα οικονομικά της μεγέθη. Το διάστημα 2010-2020 η Βιολάντα κατόρθωσε να υπερδιπλασιάσει τις επιχειρηματικές δομές της τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και  στους τομείς της εμπορικής προϊοντικής ανάπτυξης και των υποδομών.

Η ποιότητα της Βιολάντα αναγνωρίζεται

Από την έναρξη της πορείας της μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει διακριθεί πολλές φορές για την ποιότητα και τις γεύσεις των προϊόντων της, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει και πολλές βραβεύσεις τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιχειρηματική της στρατηγική, οι άριστες τεχνολογικά εγκαταστάσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό, οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η φαντασία της είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη Βιολάντα στη σημερινή καταξιωμένη θέση της, δίπλα στις μεγαλύτερες παγκοσμίου φήμης εταιρίες του κλάδου της.

Η Βιολάντα ανακηρύχθηκε Greek Business Champion κατά την απονομή των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας». Το βραβείο αφορά την ανάπτυξη της εταιρείας μας βάσει των οικονομικών της στοιχείων, όπως αυτά αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας».

Η Βιολάντα απέσπασε άλλη μια σημαντική διάκριση κατά τη συμμετοχή της στη διοργάνωση των Healthy Food Awards. Αναλυτικότερα, τα Δημητριακά Zero Βιολάντα, τα μοναδικά Δημητριακά Χωρίς Ζάχαρη που παράγονται στην Ελλάδα, διακρίθηκαν στην κατηγορία Healthy Food Awards Breakfast Product.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διακρίσεις που έχει λάβει, καθώς έχει βραβευτεί και με:

«ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2010-2020», στην κατηγορία «Greek Business Champions» και «Solidarity Excellence Award»Μετάλλιο καλύτερου λανσαρίσματος προϊόντος το 2018 για τα μπισκότα πίτουρουΒραβείο «Ανώτερης Γεύσης» από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας, iTQi«Golden Award for Technology and Quality»«Strongest Companies in Greece»Greek Business Champion 2019 από τον θεσμό «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»Βραβείο Δημιουργικότητας από το 49ο Print & Packaging Design Awards για τη συσκευασία των μπισκότων PROTEINO

Επίκεντρό της ο άνθρωπος

Η διοίκηση της τρικαλινής μπισκοτοποιίας Βιολάντα θέτει στο επίκεντρο της στρατηγικής της δύο από τα βασικότερα κοινωνικά ζητήματα, την υπογεννητικότητα και την ακρίβεια, και προχώρησε στη χορήγηση 15ου μισθού σε όλους τους πολύτεκνους εργαζομένους γονείς που απασχολούνται στην εταιρεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έκανε γνωστό πως η δέσμευσή της να μην προχωρήσει σε αύξηση τιμών κατά το 2023, επιτεύχθηκε πλήρως. Επίσης, δεσμεύτηκε πως και το 2024 οι τιμές των προϊόντων της θα παραμείνουν σταθερές, καθώς δε θα προβεί σε καμία ανατίμηση.

Διεθνής παρουσία

Η Βιολάντα έχει δυναμική παρουσία και στο εξωτερικό εκτός από την Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και κατατάσσεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Εκτός από την εγχώρια αγορά, τα προϊόντα Βιολάντα διατίθενται και στις παρακάτω χώρες:

ΑγγλίαΑλβανίαΑυστρίαΒέλγιοΒουλγαρίαΓαλλίαΓερμανίαΕλβετίαΗΠΑΙαπωνίαΙνδονησίαΙορδανίαΙσπανίαΙσραήλΙταλίαΚίναΚαζακστάνΚολομβίαΚόσοβοΚύπροςΛιβύηΛιθουανίαΜάλταΜαρόκοΝέα ΖηλανδίαΝότια ΑφρικήΝότια ΚορέαΣαουδική ΑραβίαΣερβίαΤουρκίαΦιλιππίνες

Keywords
Αναζητήσεις
violanta-pos-ena-synoikiako-artopoieio-sta-trikala-katektise-tin-elliniki-agora.htm
Τυχαία Θέματα