Βρέθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου στη Μποτσουάνα

12:39 23/8/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ένα εντυπωσιακό διαμάντι 2.492 καρατίων, το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ, ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Karowe στη Μποτσουάνα από την καναδική εταιρεία Lucara Diamond. Η ιστορική αυτή ανακάλυψη έρχεται πάνω από έναν αιώνα μετά την εύρεση του διαμαντιού Cullinan των 3.106 καρατίων στη Νότια Αφρική το 1905.

Ο τεράστιος πολύτιμος λίθος, το οποίο μετά βίας χωράει στην παλάμη ενός χεριού, ανακτήθηκε με τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας ακτίνων Χ Mega

Diamond Recovery της Lucara. Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο έθνος της νότιας Αφρικής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lucara, William Lamb, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το εύρημα, δηλώνοντας: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι που έχει ανακτηθεί στην ιστορία του Karowe και το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακτηθεί ποτέ παγκοσμίως». Η εταιρεία δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την αγοραία αξία ή την ποιότητα του διαμαντιού, αλλά το περιέγραψε ως πέτρα «υψηλής ποιότητας».

Πριν από αυτή την ανακάλυψη, το μεγαλύτερο διαμάντι που είχε βρεθεί στη Μποτσουάνα ήταν το Sewelô 1.758 καρατίων, το οποίο επίσης ανακτήθηκε από το ορυχείο Karowe το 2019. Η Μποτσουάνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο, συμβάλλοντας στο 20% της παγκόσμιας προσφοράς το 2023.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το αξιοσημείωτο εύρημα θα μπορούσε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της βιομηχανίας εξόρυξης φυσικών διαμαντιών. Το διαμάντι θα υποβληθεί τώρα σε εβδομαδιαίες αναλύσεις και δοκιμές πριν κοπεί και γυαλιστεί σε μικρότερες πέτρες για να πωληθεί σε έναν μεγάλο οίκο κοσμημάτων ή μια μάρκα μόδας.

Keywords
Αναζητήσεις
vrethike-to-deftero-megalytero-diamanti-tou-kosmou-sti-botsouana.htm
Τυχαία Θέματα