10 πανεπιστήμια με καλύτερο design από το δικό σου [εικόνες]

Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας το περνάμε μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες, εκεί πλάθουμε τους εαυτούς μας και τον χαρακτήρα μας. Όσα μαθαίνουμε στις αίθουσες αυτές, είναι τα εφόδια που χρειαζόμαστε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Για κάποια, όμως, πανεπιστήμια δεν είναι μόνο πρωταρχικό το ζήτημα του επιπέδου της διδασκαλίας, αλλά και το design.

Παρακάτω θα δείτε κτίρια που θα σας κάνουν να θέλετε να γίνεται «αιώνιοι φοιτητές».
1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREIE, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η φιλολογική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου πρόκειται
για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι ένα κομμάτι της αρχικής κατασκευής, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού η αρχιτεκτονική εταιρεία Foster + Partnersτο έφτιαξε στη πορεία

2. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ MOSCOW STATE
Όταν ολοκληρώθηκε το πανεπιστήμιο, ήταν ένα από τα πιο ψηλά κτίρια στο κόσμο και το πιο ψηλό εκτός Νέας Υόρκης, ενώ το συνολικό campus που σχεδίασε το γραφείο Lev Vladimirovitch Rudnev απλώνεται σε μια έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

3. IMAGE TITLE

Το Bradfield Hall του πανεπιστήμιου Cornell πήρε το όνομα του από τον καθηγητή της Αγορανομίας, Richard Bradfield. Όταν χτίστηκε το κτίριο δεν υπήρχαν παράθυρα στους πρώτους 10 ορόφους κι αυτό διότι γίνονταν πειράματα.

4. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ DEGLI STUDI DI TORINO, ΙΤΑΛΙΑΤο πανεπιστήμιο Degli Studi Di Torino της Ιταλίας αποτελείτε από τις σχολές της Νομικής και των Πολιτικών Επιστημών, ενώ είναι σχεδιασμένο από το γραφείο Foster + Partners για να φιλοξενεί 5.000 φοιτητές.

5. LONDON METROPOLITAN, ΑΓΓΛΙΑΤο κτίριο του London Metropolitan είναι ένα από τα διαμάντια του Βόρειου Λονδίνου και έχει κερδίσει αρκετά αρχιτεκτονικά βραβεία, όπως RIBA Award το 2004, και Building of the Year AwardRoyal Fine Arts Commission Trust – Jeu D’Esprit το 2005.

6. MODE GAKUEN COCOON TOWER, ΙΑΠΩΝΙΑ

Οι σχολές της μόδας, τεχνολογίας και ιατρικής στεγάζονται σε ένα από τα πιο ψηλά κτίρια της Ιαπωνίας, το οποίο έχει πάρει και το παρατσούκλι «Το γιγάντιο κουκούλι».

7.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ CITY, ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ
Η σχολή των Creative Media στεγάζεται σε ένα κτίριο βραβευμένο για τη βιωσιμότητα του.

8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ OCAD, ΤΟΡΟΝΤΟΤο τμήμα Σχεδιασμού,Sharp, του πανεπιστημίου βρίσκεται σε ύψος 26 μέτρων και στηρίζεται πάνω σε στύλους – μολύβια.

9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ RMIT, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΤο κτίριο που σχεδιάστηκε από τους Lyons Architects και στεγάζει το ακαδημαϊκό τμήμα Swanston και το RMIT Design Hub, κόστισε περίπου 600 εκατ. δολάρια, απέσπασε σημαντικά βραβεία και έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια από το Green Building Council της Αυστραλίας.

10. ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΛΕΟΥΒΕΝ, ΒΕΛΓΙΟ
Το KU Leuven είναι κυρίως ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο και αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο, ενώ κατέχει τη θέση 17 στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πανεπιστημιακά κτίρια, σχεδιασμένο σε νέο-φλαμανδικό, αναγεννησιακό στιλ.

πηγή: fortunegreece.com
Keywords
Τυχαία Θέματα