14 πράγματα σχετικά με τη διατροφή σου που πρέπει να ξεκινήσεις μέσα στο 2015

Τα ρούχα σε πιέζουν, η θέα της ζυγαριάς έχει πάρει την ανηφόρα και σου ανεβάζει την πίεση, το μυαλό σου γυρνά στα φαγοπότια των γιορτών και αμέσως αναρωτιέσαι, μήπως πρέπει να βάλεις ένα τέλος στη διατροφική σου κραιπάλη και να δεις λίγο σοβαρά την υγεία σου.

Ναι, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να οπλιστείς με αυτοπεποίθηση και να θέσεις συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά που έρχεται. Μη σε πιάνει πανικός, σκέψου τι είσαι διατεθειμένος να πετύχεις μέσα στο 2015 και σκάσε ένα πλατύ
χαμόγελο. Έχεις ακούσει και ίσως να έχεις δει πολλούς ανθρώπους να τα καταφέρνουν, άρα μπορείς και συ, πίστεψε το! Πάρε λοιπόν, ένα τετράδιο και άρχισε να φτιάχνεις ένα πλάνο, απέρριψε ότι δεν σου αρέσει να τρως.
Πολύ σημαντικό είναι, να μη ξεχάσεις να τρέφεις τον οργανισμό σου, με πολλά και μικρά γεύματα. Τρία κυρίως γεύματα και δυο τα ενδιάμεσα, θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος και να μη πεινάσεις. Μη μένεις νηστικός, όσο περίεργο και αν ακούγεται, πρέπει να φας για να κάνεις καύσεις
Ακολούθησε τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι , πουλερικά και φυσικά ελαιόλαδο.
Καθημερινά πρέπει να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό. Το νερό μπορείς να το αντικαταστήσεις με σόδα, τσάι του βουνού, πράσινο τσάι, χαμομήλι χωρίς βέβαια την προσθήκη ζάχαρης. Να γνωρίζεις ότι το νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην μετατόπιση του λιπώδη ιστού. Κατά την διάρκεια των γευμάτων δεν πρέπει να πίνεις νερό γιατί αραιώνει τα γαστρικά υγρά , που βοηθούν στην καλή πέψη των τροφών.
Απέφυγε την πολύ προσθήκη αλατιού. Η κατάχρηση αλατιού δημιουργεί κατακράτηση υγρών που εμποδίζει την απώλεια βάρους και επιπλέον δημιουργεί προβλήματα υπέρτασης.
Πες όχι στα αναψυκτικά και στη ζάχαρη, η οποία θα σου δώσει κενές θερμίδες. Όσο για το καφέ σου, δεν είναι απαραίτητο να τον στερηθείς, αρκεί να τον χρησιμοποιήσεις σκέτο ή με υποκατάστατο ζάχαρης.
Γευμάτισε λιγότερες φορές έξω και σε περίπτωση που προκύπτει κάποια βραδινή έξοδο, το μεσημέρι μπορείς να φας ένα ελαφρύ γεύμα και το βράδυ προτίμησε κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) ή ψάρι ή χοιρινή μπριζόλα (χωρίς λίπος) ΠΑΝΤΑ ψητά ή βραστά και 1 σαλάτα(χωρίς την προσθήκη λαδιού)
Απέφυγε τα fast food ,τα οποία εκτός από ανθυγιεινά, δε σε συμφέρουν και οικονομικά.
Συνδύασε το μεσημεριανό σου, πάντα με σαλάτα και ξεκίνα πρώτα με αυτήν, θα σου δώσει γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και έτσι δεν θα φας μεγάλη μερίδα από το φαγητό σου.
Μάθε να λες ‘όχι’ αν κάποιος προσπαθήσει να σε πείσει να βγεις από το πρόγραμμα σου, να θυμάσαι ότι έχεις βάλει ένα στόχο, ο οποίος θέλει θυσίες για να επιτευχθεί.
Το ραντεβού σου με τη ζυγαριά να είναι μια φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση πρωί, πριν φας και χωρίς ρούχα. Αν κάνεις το λάθος και ζυγίζεσαι καθημερινά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς.
Την ημέρα που θα ζυγιστείς, επιβράβευσε τον εαυτό σου, με το αγαπημένο σου φαγητό και γλυκό. Αυτό θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις την υπόλοιπη εβδομάδα σου με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Καλό θα είναι να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι ο συνδυασμός της υγιεινής διατροφής με την άσκηση είναι ο καλύτερος για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τέλος, αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό και βλέπεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, μη διστάσεις να συμβουλευτείς έναν πτυχιούχο διαιτολόγο- διατροφολόγο, ο οποίος θα σε βοηθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νούλα Μουλά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ακολούθησε την στο facebook εδώ
E-mail: noulamoula@hotmail.com
Keywords
Αναζητήσεις
νουλα διατροφολογος
Τυχαία Θέματα