StudyTime! Frequently Asked Questions [part 4]

H εξεταστική άρχισε και τα ερωτήματα που μας απασχολούν πολλά. Απευθυνθήκαμε στα Κέντρα Συμβουλευτικής Στήριξης των Πανεπιστημίων, τους θέσαμε τις πιο συνηθισμένες απορίες μας και ιδού οι απαντήσεις!

Τι ρωτήσαμε την κ. Ελισάβετ Νεοφυτίδου (Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ.)
Διάβασμα στη βιβλιοθήκη ή στο σπίτι μου; Η επιλογή του χώρου και του χρόνου μελέτης εξαρτάται από τις ανάγκες, το ρυθμό απόδοσης και τον τρόπο μάθησης σας.Υπάρχουν άτομα που λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν διαβάζουν στον ίδιο χώρο με άλλους ή μαζί με φίλους διότι ένα
τέτοιο περιβάλλον αποτελεί για αυτούς προσωπικά έναν ενισχυτικό παράγοντα για τη λειτουργία της συγκέντρωσης και της μάθησης και έτσι δε βιώνουν μία μοναχική μαθησιακή διαδικασία. Άλλα άτομα, που δυσκολεύονται ως προς τη συγκέντρωση και την προσοχή ίσως να ενοχλούνται από την παρουσία άλλων στον ίδιο χώρο και να προτιμούν να διαβάζουν απομονωμένοι. Να παραγγείλω delivery; Είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας σε περιόδους μελέτης. διατροφή θα πρέπει να είναι προσεγμένη και σταθερή (3-4 γεύματα τη μέρα) και να περιλαμβάνει όλα τα βασικά συστατικά της διατροφικής αλυσίδας (δηλ. πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, συστατικά που βρίσκονται σε τροφές, όπως κρέας, ψάρι, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά κ.λ.π). Πόσο θα πρέπει να κοιμάμαι; Ο ύπνος θα πρέπει να είναι επαρκής και ποιοτικός (7-8 ώρες καθημερινά, το αργότερο από τις 12 το βράδυ και μετά). Θα ήταν προτιμότερο να μη χάνεται ο ποιοτικός ύπνος λόγω παρατεταμένου χρόνου διαβάσματος (μέχρι αργά τη νύχτα). Βέβαια ο κάθε φοιτητής /τρια μπορεί να επιλέγει εκείνες τις ώρες κατά τις οποίες συγκεντρώνεται καλύτερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα