Ψηφίζουμε Γόντικα: Υπάρχουν κι άλλα για να διαλύσει!

Υποψήφιος στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι και ο Δημήτρης Γόντικας, ο πρώην πρόεδρος που έχει ζημιώσει το Τριφύλλι όσο κανείς άλλος στην ιστορία του.
Οι εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έφτασαν, και στο ψηφοδέλτιο, ανάμεσα σε 41 υποψήφιους, βρίσκεται και το όνομα του Δημήτρη Γόντικα. Δηλαδή του πρώην προέδρου που με προσωπικούς χειρισμούς βοήθησε να οδηγηθεί το Τριφύλλι στο χάος, αλλά και να χαθεί το πρωτάθλημα της περυσινής σεζόν.
Προφανώς η ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει στον Σύλλογο θεωρεί πως δεν είναι αρκετή...

Το GreenZone θυμάται ορισμένες από τις χρυσές στιγμές του Δημήτρη Γόντικα:

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πρώην βολλεϋμπολίστας ήταν ο εκλεκτός του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη το καλοκαίρι του 2010 για να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Ενώ ο Τζίγγερ έκανε λόγο για… χρεοκοπημένη ΠΑΕ, οι Κωνσταντόπουλος και Γόντικας φρόντισαν να εκτινάξουν το μπάτζετ με μεταγραφές ακριβών συμβολαίων (Πλεσί, Γκοβού, Γκαρσία, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Φερνάντεζ). Έγινε ακόμα αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Βύντρα με αυξημένες αποδοχές. Το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς χάθηκε οριστικά στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο «derby της ντροπής» με τον Καλόπουλο και τα επεισόδια. Οι αντιδράσεις της διοίκησης Γόντικα ήταν επιδερμικές και φυσικά δεν έφτασαν τα πράγματα στα «άκρα», κάτι που ήταν και η απαίτηση της μεγαλύτερης μάζας των αγανακτισμένων φιλάθλων.Ξεσπάει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξεμπροστιάζει εις διπλούν τις διοικήσεις του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη. Από τη μία φανερώνεται η ευκολία με την οποία κλέβονταν τίτλοι από τον Παναθηναϊκού, κάτω από τα μάτια του... ανυποψίαστου Τζίγγερ. Κάτι που είχε αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο πρεστίζ του Συλλόγου, αλλά και στα οικονομικά δεδομένα. Από την άλλη, φανερώνεται η αδυναμία της διοίκησης Γόντικα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να «ξεβρωμίσει» το πρωτάθλημα.

Μεγαλύτερη ευκαιρία από τις κασέτες της ΕΥΠ δύσκολα θα βρεθεί ξανά. Ουδεμία αντίσταση δεν έφερε η διοίκηση του Παναθηναϊκού, ούτε καν όταν αντικαταστάθηκαν οι εισαγγελείς που αρχικά είχαν αναλάβει την υπόθεση. Τα επτά «αμαρτήματα» του Γόντικα στο πρωτάθλημα 2011-12
________________________________________
* Οι αποφάσεις και οι... μη αποφάσεις του Δημήτρη Γόντικα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απώλεια του τίτλου. Ενδεικτικά:
α) απουσία φιλάθλων στο Περιστέρι. «Τα παράπονα στον πρόεδρό σας», έλεγαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
β) απουσία φιλάθλων σε εκτός έδρας παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη με δικαιολογία το κώλυμα της αστυνομίας.
γ) παρουσία φιλάθλων στη Λιβαδειά, πριν την κρίσιμη τριάδα των ντέρμπι και όταν τα πάντα «μύριζαν» μπαρούτι («ντου» αστυνομίας στον κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13 μία ημέρα πριν τον αγώνα)
δ) αδυναμία προστασίας των φιλάθλων και του συλλόγου τόσο στη Λιβαδειά, όσο κυρίως στο «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όταν απλώς παρακολουθούσε τον υπεύθυνο ασφαλεί
Keywords
Τυχαία Θέματα