H Tobii eye-tracking τεχνολογία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα μάτια σας όπως ένα ποντίκι υπολογιστή

12:42 12/1/2013 - Πηγή: TechFan

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλληλεπιδρούμε με έναν υπολογιστή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη αφής, έλεγχο φωνής ή ελέγχο κίνησης. Ή μπορούμε απλά να κοιτάξουμε, η Tobii αναπτύσσει eye-tracking hardware και software που μας επιτρέπει να μετακινήσουμε τον κέρσορα του ποντικιού, να επιλέξουμε αντικείμενα, να ζουμάρουμε ή να μετακινηθούμε με τα μάτια σας.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλετε να ξεκινήσει μια εφαρμογή. Αντί μετακινώντας τον κέρσορα του ποντικιού σας στο κατάλληλο μέρος της οθόνης

και κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο, κοιτάζετε την εικόνα που θέλετε να ανοίξετε και πατήστε ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Διαβάζοντας μια ιστοσελίδα ή ένα e-Book, το Tobii σύστημα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών σας και να γίνεται αυτόματα η κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω όταν μετακινείτε τα μάτια σας προς τα πάνω ή προς το κάτω μέρος της σελίδας. Σε μια επίδειξη στην έκθεση CES, η Tobii έδειξε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα σε ένα φορητό υπολογιστή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν δούμε αυτό το είδος της τεχνολογίας σε tablets ή smartphones.
Σε αυτό το σημείο, το σύστημα Gaze Tobii είναι ακόμη στα πρώιμα στάδια. Η εταιρεία προσφέρει ένα κιτ ανάπτυξης για περίπου $ 1000 και σχεδιάζει να φέρει ένα εμπορικό προϊόν στην αγορά πολύ αργότερα αυτό το έτος για μια άγνωστη τιμή.

Πηγή : liliputing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα