Razer Kraken 7.1 Review

16:48 8/5/2014 - Πηγή: TechFan

Η Razer εδώ και αρκετά χρόνια έχει ανέβει σκαλιά σαν εταιρία στο χώρο του gaming και όχι μόνο, έχοντας γίνει μία από τις πιο γνωστές και καλές εταιρίες στο χώρο των περιφερειακών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η πιο αγαπητή. Άλλοι θεωρούν ότι τα προιόντα της είναι πολύ ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Φυσικά δεν έχουν άδικο ότι τα προιόντα της είναι ακριβά μιας και οι τιμές είναι κατά μέσο όρο στα 100 ευρώ. Τα Razer

Kraken 7.1 είναι όμως μια πολύ καλή πρόταση διότι συνδυάζουν ποιότητα κατασκευής και απόδοσης μα ζητάνε 99 Ευρώ. Αξίζουν τα λευτά αυτά για τα ακουστικά ή είναι υπερτιμημένα;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ακουστικών είναι: Οδηγοί ακουστικών: 40mm μαγνήτες νεοδυμίου Frequency Response ακουστικών: 20Hz – 20KHz Αντίσταση ακουστικών: 32 Ohm Output Power ακουστικών: 30 mW Ευαισθησία ακουστικών: 112dB Τύπος μικροφώνου: Omnidirectional Frequency Response μικροφώνου: 100Hz – 12KHz Ευαισθησία μικροφώνου: -40 ± 4dB (at 1KHz) Signal to Noise Ratio μικροφώνου: 63dB Συνδεσιμότητα: Επιχρυσωμένο USB Μήκος καλωδίου: 2m Βάρος: 340g.

Ποιότητα κατασκευής:
Όπως μας έχει συνηθίσει η Razer σχεδόν σε όλα τα προιόντα της, η ποιότητα κατασκευής και στα Razer Kraken 7.1 είναι εξαιρετική. Υπάρχουν φυσικά και αλλαγές και στην εμφάνιση από το προηγούμενο μοντέλο, Razer Kraken Pro, όπως το φωτιζόμενο logo αριστερά και δεξιά των ακουστικών και ένα φωτιζόμενο "δαχτυλίδι" το οποίο είναι στο μικρόφωνο το οποίο ουσιαστικά πέρα από την ομορφιά μας δείχνει αν το μικρόφωνο είναι ανοιχτό ή κλειστό. Στο θέμα της άνεσης, τα ακουστικά είναι ελαφριά και ξεκούραστα προσφέροντας στον χρήστη μια άνετη και πολύωρη χρήση τον ακουστικών. Το μόνο θεματάκι είναι ότι μετά το πεντάωρο θα αρχίσουν να πιέζουν λίγο το κεφάλι σας.

Ποιότητα Ήχου
Εδώ είναι που τα Razer Kraken 7.1 σε κερδίζουν. Η ποιότητα του ήχου σε ταινίες και σε μουσική είναι εξαιρετική. Όμως εκεί που σε κάνουν να "φρικάρεις" είναι στα videogames. Τα mid και τα highs είναι εξαιρετικά αλλά ιδιαίτερη προσοχή έχουν δώσει στο μπάσο, το οποίο είναι βαθύ και δυνατό. Μα φυσικά ο λόγος που τα ακουστικά δείχνουν τα "δόντια" τους στα Video Games είναι o 7.1 Surround ήχος που προσφέρει μια πολύ ωραία εμπειρία πολυκάναλου ήχου. Το μπάσο στα games είναι απίστευτο και μου αρέσει πολύ σε παιχνίδια με όπλα όπως το Battlefield 3, που έκανε την εμπειρία του παιχνιδιού ακόμα καλύτερη. Όσο για το μικρόφωνο είναι εξίσου εξαιρετικό και πεντακάθαρο μειώνοντας τους γύρω ήχους, είναι δηλαδή ότι πρέπει για skype ή αν έχετε κανάλι στο youtube είναι εξαιρετικά για σχολιασμό.

Razer Synapse
To Razer synapse είναι το επίσημο πρόγραμμα της razer που κατεβάζεις δωρεάν από το επίσημο site της, και σου δίνει τη δυνατότητα αλλαγής ου μπάσου, της έντασης του μικροφώνου και έντασης του ήχου. Το πρόγραμμα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα διότι αρκετές φορές κολλάει και καμιά φορά αργεί να ανοίξει. Πιστεύω με κάποια updates αυτό να αλλάξει!

Συνοψίζοντας:
H Razer σαν εταιρία μου αρέσει πολύ και πιστεύω έχει πολλά και αξιόλογα προιόντα. Βέβαια η τιμή των προιόντων της είναι λίγο τσιμπημένη αλλά πιστεύω τα 99 ευρώ που ζητάνε για τα Razer Kraken 7.1 είναι μια πολύ καλή πρόταση για κάποιον που θέλει να νιώσει ότι είναι κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι.

Θετικά:
+ Δυνατός ήχος και καθαρός
+ Το μπάσο εντυπωσιάζει
+ Άνετα και ξεκούραστα
+ καλή τιμή για αυτά που προσφέρουν
+ Εξαιρετικό μικρόφωνο

Αρνητικά:
- Μετά από πολύωρη χρήση πιέζουν λίγο στο κεφάλι
- Το Razer Synapse χρειάζεται δουλειά ακόμα

Βαθμολογία: 9

Keywords
Τυχαία Θέματα