Η MRAM έρχεται και είναι 10 φορές ταχύτερη με, 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα

Η μνήμη DRAM γίνεται όλο και μεγαλύτερη σε όλες τις συσκευές, με μερικά κινητά τηλέφωνα τώρα να διαθέτουν ακόμα και 3GB. Αυτό σημαίνει ταχύτερη και πιο σταθερή επεξεργασία.Αλλά η RAM εξακολουθεί να περιορίζεται από το πώς λειτουργεί. Γι ‘ αυτό πρέπει να εφευρεθεί εκ νέου.

Την MRAM ή magnetoresistive random access

memory, την έχουν αναπτύξει περισσότερες από 20 ιαπωνικές και αμερικανικές σχετικές με τα chip εταιρίες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν τεχνικές μαζικής παραγωγής.Η MRAM αποθηκεύει δεδομένα μαγνητικά, παρά με ηλεκτρικό φορτίο όπως η DRAM. Αυτό σημαίνει τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας, όπου το ένα τρίτο της τρέχουσας ενέργειας που χρησιμοποιείται μπορεί να διαχειριστεί δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα και δέκα φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ενώ τα σχέδια για την κυκλοφορία αυτής της νέας μνήμης ορίζονται για το μακρινό 2018, υπάρχει ήδη MRAM. Η Everspin Technologies έχει αναπτύξει MRAM και κατέχει επίσης 600 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολο για τους ανταγωνιστές να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή, αλλά με τόσες πολλές εταιρείες που εμπλέκονται μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή : news.cnet.com

Keywords
Τυχαία Θέματα