Μεγάλες αλλαγές για τον Opera browser

22:00 2/9/2014 - Πηγή: TechFan

Η Opera είναι μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα. Με τον νέο Opera βασισμένο στο Chromium οι αλλαγές δεν έχουν σταματημό, αυτή τη φορά η εταιρεία άλλαξε το Speed Dial, το

Stash, τους σελιδοδείκτες και πρόσθεσε την εμφάνιση παραθύρων όταν πηγαίνεις το βελάκι πάνω σε κάποιο από τα παράθυρα που έχεις ανοιχτά. Μέσα στις αλλαγές σχεδιασμού που πραγματοποίησε μέσα στην εβδομάδα, διόρθωσε εξίσου πάρα πολλά bugs με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο σταθερός.

Εμφάνιση παραθύρων: Μπερδεύεσαι από τα πολλά παράθυρα που έχεις ανοιχτά και δεν ξέρεις ποια σελίδα είναι ποια; Η εταιρεία βάζει ένα τέλος στο συγκεκριμένο πρόβλημα αφού πλέον όταν πηγαίνεις το βελάκι πάνω σε κάποια - από τις πολλές - σελίδα που έχεις ανοιχτή, σου εμφανίζει ποια είναι αυτή:

Αλλαγές στον σχεδιασμό της αρχικής: Η εταιρεία άλλαξε πολλά στην αρχική της, την έκανε ακόμα πιο smooth και κατανοητή ενώ πλέον οι webmasters δε χρειάζεται να προσθέτουν κώδικες στις σελίδες τους για να εμφανίζονται σωστά στον περιηγητή, πλέον κάθε σελίδα έχει το δικό της λογότυπο (που έχει φτιάξει η Opera με απλές γραμματοσειρές) ενώ ο χρήστης έχει την επιλογή να διαλέξει ποια featured εικόνα θέλει να βάλει μέσα από την ιστοσελίδα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες παρακάτω:

Άλλες αλλαγές: Η εταιρεία άλλαξε επίσης τον installer της (στον οποίο άλλαξε το κλασικό της λογότυπο με ένα νέο σε μπλε χρώμα) ενώ ενσωμάτωσε στον περιηγητή της και PDF viewer. Τέλος, στον Opera Developer (ο οποίος είναι στην 25η έκδοση) θα παρατηρήσετε πως είναι πολύ πιο σταθερός σε σύγκριση με πριν ενώ άρχισε να εμφανίζει νέες αλλαγές που κοιτάει η εταιρεία. Και για τους φίλους Linuxάδες, η εταιρεία άρχισε να κοιτάει περισσότερο προς το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και φέρνει πλέον τις ίδιες αλλαγές όπως και στα άλλα λειτουργικά συστήματα χωρίς να αφήνει το Linux στην απ' έξω.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον περιηγητή τελείως δωρεάν για Windows, Linux και Mac.

Keywords
Τυχαία Θέματα