Όταν μιλά ο Μάριο… (vid)

Η Γερμανία νίκησε με 2-1 την Ολλανδία έχοντας σε μεγάλη μέρα το Μάριο Γκόμες που σημείωσε δύο τέρματα. Ρευστά τα πράγματα στον όμιλο, με όλες τις ομάδες να διεκδικούν πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Οι αριθμοί του ματς:

Σκόρερς: 73′ Φαν Πέρσι / 24′ και 38′ Μάριο Γκόμεθ

Γήπεδο: «Metalist Stadium», Χάρκοβο

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46′ Φαν ντερ Φααρτ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83′ Κάιτ), Αφελάι (46′ Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ,

Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μεσούτ Εζίλ (80′ Κροος), Τόμας Μίλερ (92′ Λαρς Μπέντερ), Ποντόλσκι, Μάριο Γκόμεθ (72′ Κλόζε).

*κίτρινες κάρτες: 80′ Νάιτζελ ντε Γιονγκ / 87′ Τζερόμ Μπόατενγκ

**κόκκινες κάρτες: -

To ματς:

Μέσα σε δύο λεπτά οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 7′ από πάσα του Φαν Μπόμελ ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πλάσαρε από κοντά και μπλόκαρε ο Νόιερ, ενώ στο 8′ το μακρινό σουτ του Μεσούτ Εζίλ χτύπησε στο δοκάρι και μπλόκαρε εν συνεχεία ο Στεκέλενμπουργκ.

Από κλέψιμο του Φαν ντερ Βιλ ο Ρόμπεν στο 11′ έβγαλε την Ολλανδία στην αντεπίθεση, τροφοδότησε εξαιρετικά τον Φαν Πέρσι, αυτός σούταρε στην κίνηση με το δεξί, αλλά άστοχα.

Τα «πάντσερ» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24′ με τον Μάριο Γκόμεθ και το εντυπωσιακό είναι πως και στην πρεμιέρα η Ολλανδία είχε δεχτεί στο ίδιο λεπτό το γκολ από την Δανία.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε την ασίστ με εξαιρετική πάσα από τον άξονα, ο Μάριο Γκόμεθ κοντρόλαρε με το αριστερό στο ύψος της περιοχής, γύρισε πανέμορφα το σώμα του και με το δεξί πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ για το 0-1.

Στο 37′ η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ από δεξιά ο Μπάντστουμπερ βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στο σώμα του Στεκέλενμπουργκ.

Ένα λεπτό μετά όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, εκ νέου με τον Μάριο Γκόμεθ από ασίστ του Σβάινσταϊγκερ, με μόνη διαφορά στην φάση σε σχέση με το πρώτο γκολ να είναι ότι ο στράικερ της Μπάγερν ήταν πιο δεξιά και σκόραρε με διαγώνιο σουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ από αριστερά η μπάλα κόντραρε στον Ρόμπεν που ήταν μόνος στο τείχος, πήρε ύψος και κατευθυνόταν στα δίχτυα, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 0-2.

Στην επανάληψη, ο Μπερτ φαν Μάαρβικ έκανε δύο αλλαγές, αλλάζοντας δύο ποδοσφαιριστές του. Τα αποτελέσματα άργησαν να έρθουν όμως. Οι «οράνιε» έφθασαν στη μείωση του σκορ στο 73’ όταν ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που αφήνει ελάχιστες ελπίδες πλέον στους Ολλανδούς.

Συγκεκριμένα, θέλουν νίκη με αρκετά τέρματα απέναντι στην Πορτογαλία και ταυτόχρονα ήττα της Δανίας από τη Γερμανία για να βρεθούν στα προημιτελικά του θεσ

Keywords
Τυχαία Θέματα