Αυξάνεται ο κατάλογος των άμαχων θυμάτων στο Αφγανιστάν

Δραματική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων στο Αφγανιστάν, με τις επιθέσεις των ανταρτών να βαίνουν κλιμακούμενες, αυξάνοντας το διχασμό στο εσωτερικό του κράτους. Βασικό αίτιο η ανάληψη της ευθύνης της ασφάλειας της χώρας από τις ένοπλες αφγανικές δυνάμεις σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με έκθεση της αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους 1.319 πολίτες έχασαν τη ζωή τους(+14% σε σχέση με το αντίστοιχο

εξάμηνο του 2012) και 2.533 τραυματίστηκαν (+28%). Η ρήψη βομβών και οι χερσαίες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων αποτελεί τις βασικές αιτίες θανάτου, ενώ η έκθεση επισημαίνει πως όλο και περισσότερες γυναίκες και παιδιά πέφτουν θύμα της τυφλής βίας. Τα στοιχεί α είναι αποκαλυπτικά. Αναλυτικά 106 γυναίκες σκοτώθηκαν και 241 τραυματίστηκαν, ενώ 231 παιδιά παιδιά σκοτώθηκαν και 529 τραυματίστηκαν (+30%). Η έκθεση καταλήγει υποστηρίζοντας πως για το θάνατο του 74% των αμάχων ευθύνονται οι αντάρτες, ενώ μόλις για το 9% οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα