Αγωνία μέχρι τον Σεπτέμβρη για τους πλειστηριασμούς

Από τη συνάντηση ανάμεσα στο κλιμάκιο των πιστωτών και τον υπουργό Ανάπτυξης, προέκυψε ότι το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών παραμένει στο τραπέζι και θα τεθεί επί τάπητος στον επόμενο μεγάλο έλεγχο της τρόικας, το φθινόπωρο.

Η τρόικα έδωσε πάντως τη θετική της γνώμη στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, εκπληρώνοντας έτσι ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των

3,3 δισ. ευρώ.

Οι πιστωτές μας ενέκριναν και τη ρύθμιση τελευταίας στιγμής, που ανεβάζει τι ακατάσχετο για χρέη προς τρίτους από τα 1.00 στα 1.500 ευρώ για ένα λογαριασμό και στα 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Στη συζήτηση των δύο πλευρών , ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των τιμών στην αγορά, καθώς η τρόικα ζητεί αυτές να ανταποκρίνονται στα εισοδήματα των πολιτών και επεσήμανε ότι πρέπει να αρθούν οι όποιες στρεβλώσεις, στο πλαίσιο σχετικής μελέτης του ΟΟΣΑ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, που κλείνει τον κύκλο επαφών του με την τρόικα έριξε στο τραπέζι και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, στο οποίο η τρόικα δεν φέρνει αντιρρήσεις .

Keywords
Τυχαία Θέματα