«Αλμυρές» οι συμβουλές των Deutsche Bank και Morgan Stanley

Συγκεκριμένα στα 2,34 εκατ. ευρώ την ημέρα θα ανέρχεται η αμοιβή των Deutsche Bank, London Branch και Morgan Stanley & Co. International.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα: «Η Deutsche Bank

θα ασκήσει καθήκοντα «Lead Structuring Agent», καθώς και «Dealer Manager» από κοινού με την Morgan Stanley για τον «σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup».

Η αμοιβή των δύο τραπεζών «συναρτάται με το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα επαναγορασθεί και, σε κάθε περίπτωση», δεν θα υπερβεί τα 11,7 εκατ. ευρώ, «ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων».

Σημειώνεται πως το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του κ. Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η καταβολή αμοιβής μέχρι και 700.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο Cleary Gottlieb Steen and Hamilton τόσο για την παροχή νομικών υπηρεσιών στην επαναγορά των ομολόγων όσο και για τα παρεπόμενα του PSI.

Keywords
Τυχαία Θέματα