Αμφιλεγόμενη κατάθεση στη δίκη του χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε μαθητή

Ο κ. Ιωάννης Γέμος , γιατρός ΩΡΛ, διευθυντής της κλινικής όπου μεταφέρθηκε το θύμα μετά τον τραυματισμό του περιέγραψε τα τραύματα που είχε ο μαθητής επισημαίνοντας ότι αυτό που είχε δεχθεί στο λαιμό θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για τη ζωή του 17χρονου. «Θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας δεν θα προλάβαινε. Ήταν σε μια περιοχή γενικά επικίνδυνη.

Ήταν "τυφλό" χτύπημα που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με τον θώρακα ζωτικής σημασίας. Οποιοδήποτε χτύπημα σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε δυνάμει

να οδηγήσει στον θάνατο. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε.», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Για του λόγου το αληθές και προκειμένου οι δικαστές - τακτικοί και ένορκοι- να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα για ό,τι έγινε η πολιτική αγωγή προσκόμισε φωτογραφίες του θύματος αμέσως μετά την επίθεση. Η υπεράσπιση τις αμφισβήτησε λέγοντας ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ. Στη συνέχεια ωστόσο έγινε κανονικά χρήση τους! Ο γιατρός τις αναγνώρισε ως γνήσιες που απεικονίζουν την πραγματικότητα.

«Το τραύμα ήταν επιφανειακό»

Εκ διαμέτρου αντίθετη κατάθεση έδωσε ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιδιώτης ιατροδικαστής,ο οποίος διδάσκει στην αστυνομική ακαδημία.

«Το τραύμα ήταν επιφανειακό», είπε ο μάρτυρας .

Πρόεδρος: Μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητά σας όταν δεν έχετε δει τον παθόντα. Εγώ δεν θα μιλούσα με τέτοια ζέση. Εσείς έχετε δει μόνο ένα έγγραφο!

Μάρτυρας : Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Δεν εισήλθε σε βάθος το μαχαίρι. Το τραύμα ήταν αβαθές και όχι πάνω από 1 εκατοστό. Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση δεν ήταν θανατηφόρα τα τραύματα.

Τελικά το δικαστήριο προχώρησε σε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατά τη διάρκεια της οποίας ο καθένας από τους δύο μάρτυρες επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση. Η δίκη συνεχίζεται και όταν πια οι δικαστές αποσυρθούν για διάσκεψη θα μετρήσουν τις δύο καταθέσεις και την αξιοπιστία του κάθε μάρτυρα πριν αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα