«Ανάσα» εκατομμυρίων υποσχέθηκε ο Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται να παρουσιαστούν, αύριο Δευτέρα, συγκεκριμένα μέτρα για την απεμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που είναι «μπλοκαρισμένα» στο ΕΤΕΑΝ και θα διοχετευθούν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδακης

είπε ότι την Τετάρτη έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ώστε να απεμπλακούν 1 δισεκ. 440 εκ. ευρώ για δάνεια και ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτιμόντας ότι πριν το τέλος του μήνας η αγορά θα ανασάνει.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής:

-Νέο πλαίσιο για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις, που προβλέπει απλοποίηση των διαδικασιών, μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια.

-Προώθηση αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων από τις αρχές του 2013

-Εφαρμογή των αναγκαίων ρυθμιστικών κινήσεων για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των εποπτευόμενων οργανισμών.

Ο ίδιος, χρησιμοποποιώντας την φράση «για να κερδίσουμε τον πόλεμο που έχουμε μπροστά μας πρέπει να τελειώσουμε με τον εμφύλιο πετροπόλεμο στον οποίο επιδίδονται κάποιοι»,  κάλεσε σε συμπόρευση όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Σχετικά  με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον έξι μέτωπα. Ταυτόχρονα προωθείται απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ με περιορισμό των διαδικασιών, ενώ τον Δεκέμβριο θα εξαγγελθούν μέτρα απλούστευσης και στις απαλλοτριώσεις. Πρόκειται επίσης να διοριστούν project managers σε 40 προβληματικά μέχρι σήμερα, έργα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι συνεχίζονται οι επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας και του Τραμ ενώ συνεχίζει και το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τέλος του έτους επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική επέκταση στο Λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά, και προχωρούν παρεμβάσεις στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε:

Keywords
Τυχαία Θέματα