«Ανησυχία και αλληλεγγύη» για την Ελλάδα από τους Αμερικανο-εβραίους

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο Ντ. Χάρις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλο, τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, με μέλη της εβραϊκής κοινότητας και άλλους παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Θα τον συνοδεύει ο Άντι Μάνατος, παράγοντας της ελληνοαμερικανικής

κοινότητας.

Μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ντ. Χάρις αναφέρθηκε και στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, σημειώνοντας ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές τις τριμερούς ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ. «Μάλιστα θεωρώ ότι αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στην περιοχή», σημείωσε.

Εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας: «Η προσπάθεια στοχοποίησης μειοψηφιών ή της δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων για τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας, εξαιτίας της θρησκείας, του χρώματος ή της χώρας προέλευσής τους, αποτελούν, στον πυρήνα τους, μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατικής κοινωνίας». Πρόσθεσε ότι «η Ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας διαφωτιστικός και νηφάλιος οδηγός σε αυτό το ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα