Ανοίγει απόψε η αυλαία του Φεστιβάλ της Βενετίας

Η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας «Gravity», με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος, ως επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Η κριτική επιτροπή

Ο βετεράνος Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής και δίπλα του κάθονται η Γερμανίδα πρωταγωνίστρια Μαρτίνα Γκέντεκ, ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαράιν, ο Ελβετός διευθυντής φωτογραφίας Ρενάτο Μπέρτα, ο Κινέζος ηθοποιός Ζιανγκ Γουέν, η Βρετανίδα σκηνοθέτις Αντρέα Άρνολντ, η Γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Λεντογιέν, ο Ιάπωνας μουσικοσυνθέτης Ρουίτσι

Σακαμότο (δημιουργός του των soundtrack «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λόρενς», «Sheltering Sky» κ.ά.) και η Aμερικανίδα ηθοποιός Κάρι Φίσερ.

Η ελληνική «Miss Violence» και οι υπόλοιποι για το Χρυσό Λιοντάρι

Η αφίσα του Φεστιβάλ τιμά τους Θόδωρο Αγγελόπουλο και Φεντερίκο Φελίνι, με εικόνες από τις ταινίες «Μία Αιωνιότητα και Μία Ημέρα» και «Το πλοίο φεύγει». Η ταινία «Μiss Violence» του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, εκπροσωπώντας στη διοργάνωση την Ελλάδα. Εκτός από τον πολλά υποσχόμενο Αλέξανδρο Αβρανά, το Χρυσό Λιοντάρι θα διεκδικήσουν οι νέες δουλειές των Τέρι Γκίλιαμ («The Zero Theorem»), Φιλίπ Γκαρέλ («La Jalousie»), Στίβεν Φρίαρς («Philomena»), Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Joe»), Ξαβιέ Ντολάν («Tom a la Ferme»), Τσάι Μινγκ-Λιανγκ («Stray Dogs»), Χαγιάο Μιγιαζάκι («Kaze Tachinu») και Έρολ Μόρις («The Unknown Known»).

«Διαμαντάκια» εκτός συναγωνισμού

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει (εκτός συναγωνισμού) κάποιες καινούργιες δημιουργίες σκηνοθετών όπως αυτές του Κιμ Κι Ντουκ («Moebius»), του Πατρίς Λεκόντ («Une Promesse»), του Πολ Σρέιντερ («The Canyons») και του Άλεξ Γκίμπνι («The Armstrong Lie»), ο οποίος με την κάμερά του παρακολουθεί την περιβόητη υπόθεση ντόπινγκ του πρωταθλητή της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ.

Τιμώμενος ο Γουίλιαμ Φρίντκιν

Στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, το Χρυσό Λιοντάρι για την προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου, θα παραλάβει φέτος ο αμερικανός σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο οποίος πέρυσι στη Βενετία παρουσίασε το εξαιρετικό θρίλερ «Killer Jo». Στο πλαίσιο της βράβευσής του, θα προβληθεί σε ανανεωμένη κόπια η αγαπημένη ταινία του ιδίου απ’ όλη τη φιλμογραφία του, το πολυσυζητημένο «Sorcerer». Η αυλαία του αρχαιότερου ευρωπαϊκού κινηματογραφικού Φεστιβάλ θα πέσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με την ανακοίνωση των νικητών και την τρισδιάστατη προβολή του νέου οικολογικού ντοκιμαντέρ του Τιερί Ραγκομπέρ, με τίτλο «Amazonia».

Keywords
Τυχαία Θέματα