Αποφασίζουν σήμερα το κλείσιμο των δρόμων

«Διάλογο με ανοιχτούς δρόμους» ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, αναφέροντας επίσης ότι «ακόμη και το ένα ευρώ θα δυσκολευτούμε να το βρούμε για τους αγρότες, εφόσον κλείσουν οι δρόμοι». Ο Α. Τσαυτάρης είπε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και ότι ήδη έχει τεθεί προς συζήτηση η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η μείωση στις τιμές όσον αφορά στις ζωοτροφές. Οι αγρότες από την πλευρά τους αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων από το 2014, αλλά και στα νέα

φορολογικά μέτρα, ενώ παράλληλα ζητούν να μην υπάρξει καμία μείωση της επιστροφής ΦΠΑ στα καύσιμα και κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κυρίους Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη. «Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών, λέγοντας ότι τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεών τους. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών. Ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους αγρότες: «Στην πρώτη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων θα θέσω το ζήτημα και θα παρακαλέσω να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, ώστε η πολιτεία να δώσει άμεση αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί». Σήμερα μεταβαίνει στη Νίκαια της Λάρισας η Αλέκα Παπαρήγα, όπου τα τρακτέρ είναι παραταγμένα εδώ και μέρες.

Να πούμε επίσης ότι οι αγρότες της Αργολίδας θα κάνουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους κάποια στιγμή το μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου θα αποφασίσουν πως, που και πότε θα στήσουν μπλόκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα