Απογραφή στους δήμους για άμεσες απολύσεις

Με βάση τα στοιχεία αυτά το υπουργείο θα προχωρήσει στον προγραμματισμό για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις. εκτιμάται ότι από το πλεονάζον προσωπικό θα καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των 25.000 διαθεσίμων και των 4.000 απολύσεων.

Με το έγγραφο αυτό ζητείται από τους Δήμους να καταγράψουν:

-την επωνυμία του φορέα

-τη νομική μορφή του φορέα

-εάν είναι ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ

-αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού

Στον

πίνακα προβλέπεται η πλήρης καταγραφή των υπηρετούντων υπαλλήλων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία ανήκουν, αλλά και το είδος της σύμβασης με την οποία υπηρετούν.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στο ίδιο έγγραφο ζητείται να αναγραφεί και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει ο οργανισμός.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχειρείται μια νέα απογραφή του προσωπικού μέσα απ’ την οποία θα προκύψει μια δεξαμενή πλεονάζοντος προσωπικού απ’ το οποίο θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Αν και ήδη υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από τους δήμους η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση με τη σειρά της πιέζεται να προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις ως το τέλος του καλοκαιριού και άλλες 12.500 διαθεσιμότητες ως τα τέλη του Ιουνίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δήμοι εποπτεύουν περισσότερα από 1.000 νομικά πρόσωπα σε όλη την επικράτεια και απασχολούν περίπου 28.000 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 10.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις και 8.000 σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα