Χρυσοχοΐδης: «Οι ανασχηματισμοί χρειάζονται πάντα»

«Οι ανασχηματισμοί χρειάζονται στις κυβερνήσεις πάντα», υποστήριξε χθες ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Αλλά όχι με τη λογική να μοιράσουμε 50, 28-22… Αλλά με τη λογική να βελτιώσουμε τομείς που χρειάζονται συμπλήρωση, βελτίωση και κυρίως αποτελεσματικότητα», συνέχισε. Ο ίδιος πάντως, παρά τις όποιες διαφωνίες και αντεγκλίσεις του στο παρελθόν με τον νυν υπουργό Ανάπτυξης (θέση στην οποία έχει και ο ίδιος θητεύσει) Κωστή Χατζηδάκη,

αλλά και την καταψήφιση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ δύο διατάξεων σε νομοσχέδιό του μία ημέρα νωρίτερα, του έπλεξε αίφνης το εγκώμιο. Αρνούμενος ότι έθεσε σχετικό θέμα λειτουργίας, υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» ότι κατά την άποψή του «ο κύριος Χατζηδάκης είναι από τους πιο σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς». Δεν τίθεται λοιπόν κατά τον ίδιο θέμα λειτουργίας κάποιου υπουργού, πολλώ δε μάλλον του κ.Χατζηδάκη, τίθεται όμως, όπως είπε, ένα ζήτημα συνεννόησης και αντίληψης, που πρέπει να ξεπεραστεί. «Όταν ένας βουλευτής εισηγείται στη Βουλή μία τροπολογία, μία διάταξη, πρέπει να έχει τουλάχιστον -για όνομα του Θεού- μία ελάχιστη γνώση, γύρω από το ζήτημα, ώστε να μπορέσει να το χειριστεί», είπε, δικαιολογώντας την στάση του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το θέμα του ανασχηματισμού πάντως, ουδέποτε έφυγε από την κορυφή της ατζέντας της Ιπποκράτους. Και αν υποβαθμίστηκε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού –στον οποίο ανήκει πλήρως άλλωστε η σχετική αρμοδιότητα- παραμένει πάντα προτεραιότητα. Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ να μετάσχει στο σχήμα πιο ενεργά και δη με πολιτικά στελέχη, είναι ειλημμένη. Μεταξύ αυτών που έχει στο μυαλό του ως …υπουργοποιήσιμους, ο νυν γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, ο στενός του συνεργάτης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα