Δύο κόσμοι, μία κούπα

Αυτό ήταν. Το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο φτάνει στο τέλος του με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στο ιστορικό Μαρακανά. Η Αργεντινή λοιπόν βρίσκεται στον τελικό κόντρα στη Γερμανία, 24 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση των δύο σε τελικό στο Ολίμπικο της Ρώμης, για τρίτη φορά μετά το 1986 και το 1990.

Η Γερμανία είναι η ομάδα με τους περισσότερους τελικούς, αφού εφέτος θα παίξει στον όγδοο τελικό της και ο απολογισμός της είναι τρεις κατακτήσεις και τέσσερις ήττες, έχοντας κερδίσει μόνο τον έναν από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς (το 1990 κόντρα στην Αργεντινή).

Στην αντίπερα όχθη, η Αργεντινή έχει παίξει τέσσερις τελικούς, δύο κερδισμένους και δύο χαμένους.

Στα της μεταξύ τους προϊστορίας, η Γερμανία μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα από την Αργεντινή σε Μουντιάλ, έχοντας και μία επικράτηση στα πέναλτι το 2006.

Η τελευταία μεταξύ τους συνάντηση ήταν το 2010 για τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Οι Γερμανοί δεν άφησαν περιθώρια στην Αργεντινή (του Ντιέγκο Μαραντόνα) και αφού προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Μίλερ, στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στο θριαμβευτικό 4-0 με δύο τέρματα του Κλόζε και ένα του Φρίντριχ. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη γερμανική νίκη επί της Αργεντινής σε επίσημο αγώνα όλων των εποχών.

Η σέντρα του τελικού θα γίνει στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) με κάλυψη από τα κανάλια ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και ΝΕΡΙΤ HD.

Keywords
Τυχαία Θέματα