Έτοιμες οι αποφάσεις για ληξιπρόθεσμα – φοροελέγχους

Με αυτές, θα ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου με βάση τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει αυτομάτως τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά εισοδήματα όλων των φυσικών προσώπων, και το νέο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013.

Ειδικότερα με τις αποφάσεις καθορίζονται:

1. Οι «έμμεσες τεχνικές ελέγχου» που θα χρησιμοποιούν οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες για να προσδιορίζουν τα εισοδήματα όλων των φορολογούμενων.

Οι φοροελεγκτές θα λαμβάνουν υπόψη τους, για κάθε φορολογούμενο που θα ελέγχουν, στοιχεία που αφορούν:

- το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες

- τις δαπάνες διαβίωσης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα έξοδα για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων,

- τις δαπάνες για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών,

- τα έξοδα που πραγματοποιούνται, με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλίων,

- όλες τις δαπάνες για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων.

2. Οι λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Στην απόφαση θα ορίζεται το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης που θα μπορούν να καταβάλουν οι οφειλέτες του Δημοσίου.

3. Τα κριτήρια για την απαλλαγή ή τη μείωση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων του έτους 2013 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για τους ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα