Η «δικαίωση» του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με στελέχη του, «βλέπει» στην πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup τη «δικαίωση» της κριτικής του επί της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θριαμβολογεί πάνω στα συντρίμμια που δημιουργεί η πολιτική της», ενώ επισημαίνει ότι «βασική προϋπόθεση της απόφασης του Eurogroup είναι η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας». «Αυτό σημαίνει  ότι όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα,

όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν αλλά απεναντίας θα επιδεινωθούν ραγδαία και επικίνδυνα», προσθέτουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, εκτιμούν ότι μετά την απόφαση των πιστωτών, «η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποσταθεροποιείται ακόμη περισσότερο αφού συνεχίζεται η πολιτική που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη».

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, εξαπολύει –ξεχωριστή- επίθεση στη ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας το κόμμα του Φώτη Κουβέλη για «θλιβερή στάση» και καταλογίζοντας στην Αγίου Κωνσταντίνου ότι «επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη». «Το θράσος (πρέπει να) έχει όρια», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμούν ότι βάσει της απόφασης του Eurogroup, «στα πέντε χρόνια ύφεσης μέχρι και το 2012, προστίθενται τουλάχιστον 2 επιπλέον χρόνια, βαθιάς ύφεσης το 2013 και 2014. Δηλαδή, συνεχίζεται επιθετικότερα η ίδια πολιτική που δημιούργησε 1,5 εκατ. ανέργους, 800.000 νοικοκυριά χωρίς καθόλου εισόδημα, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και απελπισμένους δανειολήπτες, χιλιάδες άστεγους, σχεδόν καθημερινές αυτοκτονίες».
Τέλος, στο non paper που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ότι η με τη συμφωνία επιτυγχάνεται η διαχειρισιμότητα του χρέους σημειώνοντας ότι «αυτό που καθιστά το χρέος μη βιώσιμο (sic) είναι η βαθιά ύφεση που επιφέρει η λιτότητα». Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου εστιάζουν την κριτική τους προς την κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά τον «ειδικό λογαριασμό», επισημαίνοντας ότι «η Eλλάδα θα μεταφέρει στον λογαριασμό αυτό [για την εξυπηρέτηση του χρέους] όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος  [το πλεόνασμα που θα πετύχει πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα], για την τήρηση της εξυπηρέτησης του χρέους σε τριμηνιαία βάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα