Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων για την Proton Bank

07:40 7/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου, όπως είναι γνωστό, συνελήφθη με βάση ένταλμα που εξέδωσε προ ημερών η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο πλέον εδώ και καιρό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Με τη σύλληψή του και την παραπομπή του ενώπιον της δικαιοσύνης μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο κατάλογος των προσώπν εκείνων για τα οποία η

δικαστική λειτουργός, έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις αντί να τους καλέσει σε απολογία , να εκδώσει σε βάρος τους απευθείας ένταλμα σύλληψης τους.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εμφανίζεται να ανήκει στον στενό πυρήνα των εμπίστων του Λ. Λαυρεντιάδη, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του σπασίματος της Alapis , σε επιμέρους εταιρικά κομμάτι με απώτερο στόχο την αυτοτελή δανειοδότησή τους από την Proton Bank με επισφαλείς όρους, την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας βρισκόταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση είχε αναφερθεί στη δική του απολογία ένας άλλος κατηγορούμενος, ο οποίος πρόσφατα ,πριν ακόμη κληθεί από την ανακρίτρια , εμφανίστηκε ενώπιόν της μαζί με τον δικηγόρο του Θέμη Σοφό , μίλησε για την υπόθεση δίνοντας συγκεκριμένες πληροφορίες και δηλώνοντας τη σαφή πρόθεσή του να μπει σε καθεστώς ποινικής συνδιαλλαγής με τη δικαιοσύνη.

Ενόψει όλων αυτών ο Γ.Παπαβασιλείου αναμένεται σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ το κρίσιμο γι΄αυτόν στοίχημα είναι η απόφαση που θα καταλήξουν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά το τέλος της απολογίας τους, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα αποχωρήσει ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ή αν επόμενος σταθμός του θα είναι η φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα