ΟΜΠΑΜΑ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, τουλάχιστον μέχρι   τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κυβερνητικές πηγές της Μεγάλης Βρετανίας επικαλείται η εφημερίδα The Independent για να αναφέρει ότι Αμερικανοί

αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κριθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της με αποτέλεσμα να μην  εκταμιευτεί η δόση. Το γεγονός αυτό, αναφέρει το δημοσίευμα, θα προκαλούσε αυτόματα την έξοδό της από την ευρωζώνη, εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πηγές της βρετανικής εφημερίδας,  ο Μπάρακ Ομπάμα καλεί τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μην λάβουν κάποια δραστική απόφαση πριν από τις εκλογές, καθώς φοβάται ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Και συμπληρώνει ότι, Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις αμερικανικές εκκλήσεις αφού φοβούνται πως ο Μιτ Ρόμνεϊ θα ακολουθήσει μια πιο «απομονωτική» πολιτική από ό,τι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε χθες, το matrix24.gr για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι δύο άνδρες χαιρέτησαν την απόφαση της ΕΚΤ για στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, πιθανώς αγοράζοντας κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά τίτλων.

Από την πλευρά της η Βρετανία πιέζει τους Γερμανούς για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση που η ευρωζώνη κρίνει ότι η θέση της Ελλάδας δεν είναι εντός ευρώ, να υπάρχει ένα «τείχος προστασίας» για την Ισπανία και την Ιταλία. Το Λονδίνο φοβάται πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη αυτό θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις του κόστους δανεισμού των πιο αδύναμων κρατών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα