«Παραπλανούν οι εταιρείες προϊόντων θέρμανσης»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, σημειώνει ότι πολλούς από τους ισχυρισμούς διαφόρων εταιρειών για μεγάλα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας είναι αίολοι και αναπόδεικτοι. Προσθέτει ότι το ποσοστό εξοικονόμησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η μόνωση του κτηρίου, οι καιρικές συνθήκες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών κλπ.

Ακόμη η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην τήρηση των οδηγιών χρήσης και προφύλαξης ιδιαίτερα εάν υπάρχουν στο χώρο μικρά παιδιά, καθώς σε πολλές από τις συσκευές (π.χ. συσκευές με υπέρυθρη ακτινοβολία κλπ.) η θερμοκρασία

στην επιφάνεια τους είναι υψηλή.

Σημειώνει ακόμη ότι αυτά τα προϊόντα οφείλουν να φέρουν τη σήμανση CE, που δηλώνει τη συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία μόνο όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειάς τους και ότι η διάθεση των προϊόντων αυτών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συνιστά από μόνη της απόδειξη των ισχυρισμών με τους οποίους αυτά προωθούνται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, δεδομένου ότι έχουν υποβληθεί σχετικές καταγγελίες για ενδεχόμενη παραπλάνηση, έχει συστήσει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, για να εξετάσει την τεκμηρίωση των ισχυρισμών που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση συσκευών θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία και να αξιολογήσει τους σχετικούς τεχνικούς φάκελους, καθώς και τους ισχυρισμούς υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα