Πρόσω ολοταχώς για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Αναπτύσσοντας την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε το Σάββατο, ο πρόεδρος του κόμματος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συγκρότηση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Σε αυτήν, θα μετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης στελέχη των άλλων κινήσεων και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς, πρόσωπα από την Αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά κινήματα και τον χώρο του συνδικαλισμού.

«Διασφαλίζουμε

και τις προϋποθέσεις της θεσμικής ισοτιμίας μέσω της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και του διαλόγου. Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπηθεί, αλλά θα εκπροσωπηθούν και όλες οι οντότητες της Ελιάς και θα υπάρχουν ανοιχτές οι θέσεις για οντότητες και πρόσωπα με γενναιοδωρία κι ευελιξία» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας από τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων να κάνουν τις προτάσεις τους για τη σύνθεση του οργάνου, στην βάση της αρχής «όποιος θέλει να προσφέρει, να έχει θέση να προσφέρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οργανωτική Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στα τέλη Ιουλίου, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται να συσταθούν αντίστοιχες επιτροπές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, καθώς και να αναπτυχθούν διαδικτυακές πρωτοβουλίες, που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Στην συνάντηση, ετέθη ακόμα το κρίσιμο ζήτημα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, στην πρόσκληση του οποίου έχει ανταποκριθεί θετικά το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να έχει δώσει ήδη εντολή στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγας να επικοινωνήσει σχετικά με τον ομόλογό του στη ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Απάντηση» στο «μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, με σκληρά λόγια απαντούν στην Χαριλάου Τρικούπη στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για «μέτωπο» κατά των προωθούμενων ρυθμίσεων για τον αιγιαλό. Σχολιάζοντας την αποψινή εκδήλωση της Κουμουνδούρου, ο κ.Βενιζέλος έκανα λόγο για ένα «φάντασμα» που κυνηγάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά από παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το εν λόγω νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί και προς ώρας δεν υπάρχει κάτι καινούριο.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, δε, θύμιζαν λίγο αργότερα ότι στις 11 Μαΐου, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε δηλώσει ότι το νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας όπως έχει διατυπωθεί στη διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή, αφού «η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση δεν είναι αποδεκτή». Είχε τονίσει μάλιστα την ανάγκη να διασφαλίζονται με σαφέστατο τρόπο η ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες, η ισορροπημένη περιβαλλοντικά και οπωσδήποτε η καλαίσθητη τουριστική ανάπτυξη, βασικά αιτήματα και της Κουμουνδούρου σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα