Πρόσωπο «κλειδί» στη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ ψάχνουν οι εισαγγελείς

19:19 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Άγνωστο παραμένει για τις δικαστικές αρχές τόσο το πρόσωπο που παρέλαβε για φύλαξη από τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου το πρωτότυπο CD με τους καταθέτες στην τράπεζα HSBC όσο και το πρόσωπο εκείνο που αντέγραψε το ηλεκτρονικό αρχείο μετατρέποντάς το σε στικάκι

Η παρέλαση των μαρτύρων από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου συνεχίστηκε και σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ.

Οι

οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης εξέτασαν άλλους δύο μάρτυρες στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού το κρίσιμο χρονικό διάστημα που έφτασε η λίστα Λαγκάρντ για πρώτη φορά στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου. Παρόλα αυτά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει αν και σε ποιο πρόσωπο παρέδωσε για φύλαξη όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός έχει πει, το πρωτότυπο CD. Για το λόγο αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να εξετάσουν και άλλα πρόσωπα από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου ως μάρτυρες πριν ολοκληρώσουν την έρευνά τους για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε βάρος μη κυβερνητικών προσώπων.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες από το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς φαίνεται ότι προκύπτει ο χρόνος της αντιγραφής του ηλεκτρονικού αρχείου αλλά παραμένει προς έρευνα αν το usb που έφτασε στο ΣΔΟΕ είναι το πρώτο αντίγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα