ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

07:30 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε αντίπαλα στρατόπεδα φαίνεται πως βρίσκονται οι ισότιμες εξουσίες ,που προστατεύονται από το σύνταγμα, που είναι η εκτελεστική και η δικαστική.

Οι πολιτικοί αρχηγοί κατανοούν μεν τις θέσεις των δικαστών που αντιτίθενται στις περαιτέρω μειώσεις των μισθών τους ,αλλά αυτό δεν … γεμίζει το καλάθι των δικαστών, οι οποίοι επιμένουν ότι «εμείς έχουμε βάλει πλάτη στη δημοσιονομική κρίση, καθώς οι μισθοί μας έχουν ψαλιδιστεί κατά 38%».

Μετά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, που κατά κοινή ομολογία

έγινε σε καλό κλίμα ,αλλά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα οι δικαστές άνοιξαν τον χορό των κινητοποιήσεων κατεβάζοντας ουσιαστικά ρολά στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια για τις πρώτες πέντε μέρες λειτουργίας των δικαστηρίων.

Οι δικαστές μάλιστα είναι αποφασισμένοι να πάψουν να δουλεύουν στο σπίτι τους και να επιστρέψουν τους φακέλους που έχουν εκεί στο φυσικό τους χώρο που είναι τα δικαστήρια, ο χώρος των οποίων δεν επαρκεί για να φυλαχθούν οι δικογραφίες και πολύ περισσότερο για να τις επεξεργαστούν οι δικαστές.

Επιπλέον, αποφάσισαν αναστολή της δημοσίευσης των αποφάσεων τους , ετκός από τις κατεπείγουσες.

Μέτρα που θα επικυρωθούν ή θα ενταθούν από την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 22 Σεπτπεμβρίου 2012.

Η σκυτάλη των αποφάσεων περνάει τις επόμενες μέρες και στις άλλες δικαστικές ενώσεις και συγκεκριμένα :

*Την Τετάρτη 12.9.2012, ώρα 12.00, συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αντικείμενο τις επικείμενες δυσμενείς μεταβολές του ειδικού μισθολογίου που μας διέπει.

*Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την σύγκληση ΄Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την 16-09-2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , στην οποία θα αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων των Εισαγγελέων, σε περίπτωση που η Πολιτεία προβεί σε περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους.

*Την Παρασκευή 14.9.2012 συγκαλείται η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Δικαστών ,με σκοπό να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους ενόψει των περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα