Σε κινητικότητα από σήμερα 1641 εργαζόμενοι της Υγείας

09:33 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα, ενώ φιλοδοξεί ότι το κέρδος θα είναι περίπου 32 εκατ. ευρώ από τα «λουκέτα» σε νοσοκομεία και κλίνες.

Η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1754 θέσεων στον χώρο της υγείας ξεκινά σήμερα και μέσα σε 15-18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1641 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Χθες,

το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενέκρινε το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στον χώρο της Υγείας, σημειώνοντας ότι είναι κατά 100 περισσότερες οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα όπως εξήγησε ότι προτιμήθηκε η διαδικασία της κινητικότητας, από αυτή της εσωτερικής μετάταξης θα απαιτούσε 15 χρόνια και όπως επισήμανε «εμείς αυτό το κάνουμε σε 15 ημέρες χωρίς να κινδυνεύσει κανείς μετακινήσαμε εργαζόμενους από νοσοκομεία με χαμηλή κίνηση σε εκείνα που είχαν λίγο προσωπικό σε σχέση με την μεγάλη κίνηση που παρουσίαζαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα